2020 4. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2020 18:48
Küçük insanlardan ziyade kitap biz yaşı büyüklere ders niteliğinde mesajlar veriyor. Ama hikayede dediği gibi " İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez " :) Açıkçası kitap hakkında daha önceden hiçbir bilgim olmasaydı ismine ve konusuna bakarak bu kitabın yaşıma uygun olmadığını düşünebilirdim. Belki de bu sebeple okumayı bu kadar ertelemiş olabilirim :( Fakat okuduğum zaman anladım ki içimdeki çocuğa bu şekilde sesini daha kolay duyurabildi ve ben anladım ki; biz büyükler ufak şeylerden mutlu olabilmek için, hayal kurabilmek için, küçük detayları görebilmek için çok meşgulüz. Sanki bir şeyin dikkatimizi çekmesi için bize bir yararının olması gerekiyor, sanki elle tutulur maddi bir yanı olmalı aksi halde içinde bir güzellik varsa bu dikkatimizi çekmiyor... Söyleyecek çok söz var. Umarım günün birinde hayallerimizi süsleyen kendi gezegenimizi bulabiliriz. Bunun için uzaklara gitmeye gerek yok kendi içimizde aramalıyız...Kitap tek kelimeyle efsaneydi.
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Nilüfer Yayınları · 2025279,9bin okunma