Kitap Yorumu//Vahşi Orman-Colin Meloy (resimleyen; Carson Ellis)
Sıradan bir gün ve sıradan bir yürüyüş, insanı sıradışı bir dünya ve sıradışı bir maceraya sürükleyebilir. Prue McKeel sıradan bir hayat sürmektedir. Ta ki kargalar minik kardeşini kimsenin gitmediği, gideninse dönmediği Vahşi Orman’a kaçırana kadar. Bunun üstüne kardeşinin peşine düşen Prue ve sınıf arkadaşı Curtis kendilerini sihirli bir dünyada bulur. Bu dünyada konuşan hayvanlar, özgürlüklerine düşkün haydutlar ve karanlık güçlere sahip zorbalar onları beklemektedir. Kurtarma görevleri ikiliyi çok daha karmaşık durumlara düşürecek ve sihirli bir dünyanın kaderini belirleyecek mücadelelerin kapılarını aralayacaktır.
Kitap kurgu aurası olarak Alice Harikalar Diyarında'yı hatırlatıyor. Aslında çok farklı bir kurgusu var ama bana yine de o havayı verdi. İçinde konuşan kuşlar, asker çakallar, çocuk kaçıran kargalara kadar ne arasanız var. Yani Alice'teki gibi bir tavşan ve gülen kedi olmasa da burada da Orman'ın sahipleri, Vekilharçları ve Kuş Prensleri karşılıyor sizi. Üç kitaplık bir seri, kendini de okutuyor aslında ama bazen fazla yoruyor. Sanki bazı yerler gereksiz uzatılmış gibi hissettiriyor. Bilemedim, karışık duygular içerisindeyim.
Kitabın tasarımı matbaadan kesilmemiş şekilde. Yani satın aldığınızda şaşırmayın, kağıtlar birbirine yapışık ayırmanız gerekiyor ve tasarımı bu şekildeymiş. Baskı hatası değil yani. Yurtdışında da bu şekilde basılmış. Sanırım ismine bir atıfla bu tarz bir baskı tarzı seçmişler. Seri çocuklara yönelik yazılmış bir masal serisiymiş aslında. Ama yazar içerikte şiddet ve ölüm kullanmayı da seçtiğini, bazı sert gerçeklerin de yansıtılması gerektiğini söylemiş. Her kitabı 500 sayfadan oluşan ve aşırı betimlemesi olan bu seriyi bir çocuk nasıl okur ben bile okurken sıkılmışken bilmiyorum ama tercih meselesi tabii.