···Okunma: 04 Eylül 2020 17:21 KİTAP YORUMU | Prens-Niccolò Machiavelli
+Tür: Politika, İnceleme
-Konu: İdeal Prens nasıl olmalı ve Bir Prens/Hükumdar saltanatını nasıl ayakta tutabilir.
Kitap Hakkındaki Görüşlerim: Kitap genel olarak tavsiye şekilnde yani bir Prensin/Hükumdarın devleti nasıl ayakta tutabileceği ve saltanatını nasıl sağlama alabileceği şeklinde tavsiyeler mevcut. "Amaca giden her yol mübahtır" sözünün fikir babası olan Mchiavelli'nin bazı fikirlerini uç bulmama rağmen kitabın yazıldığı dönemi dikkate aldığım için gayet sağlıklı bir şekilde okumama devam ettim. Faydalı, ufkunu açan bir kitap olduğunu ve okuduğunuzda size de aşağı yukarı aynı hissi uyandıracağı kanaatindeyim. Ben Can Yayınları baskısını okudum ve kitabın giriş kısmında dönem hakkında bilgi bulunuyordu diğer baskılarda var mı bilmiyorum ama Can Yayınları'nın baskısı gayet güzeldi.
-Kimlere tavsiye ederim: Dönem kitaplarını seven, politika okumaları yapmak isteyen veya yazarı daha yakından tanımak isteyenlere öneririm.
+Kimlere tavsiye etmem : Felsefi ve politik metinleri sevmeyen ve okuma alışkanlığını yeni yeni kazanmış kişilere tavsiye etmem.
Kitaba Puanım: 7– 10