·496 syf.····Okunma: 08 Eylül 2020 13:26 Beklentilerle başladığım ama hayal kırıklığıyla sonlandırdığım bir kitap oldu "Değiştirilmiş Karbon".
Bu aralar Yabancı, Açlık, Satranç ve özellikle Bir Düş İçin Ağıt gibi ağır eserler okuduğum için, kafa dağıtmak istemiş ve elime uzun süredir beni bekleyen bu kitabı almıştım. Ama bir süre daha bekleyebilirmiş.
Öncelikle konusundan bahsedecek olursam, olaylar çoooook uzak bir gelecekte cereyan ediyor. İnsanlık öyle arsızlaşmış ki, neredeyse ölümü yok etmiş. Kendi belleklerini yeni bedenlere aktarıyorlar ve ta-da yeniden hayattalar. İşte tam da bu noktada 300 yıldır yaşayan bir arkadaşımız kendini öldürüyor veya öldürülüyor ama hiçbir şey hatırlamadığından bu sır perdesini aralamak için başka gezegenden birini kiralayıp Dünya'ya getirtiyor ve kitap bu sır perdesini aralamakla geçiyor.
Bazı arkadaşlar bu kitabın türü için distopya demişler ama buna katılamayacağım, bana kalırsa düpedüz bilim-kurgu. Anlatımına gelirsek, alıştığımız polisiyeler gibi kim yaptı, acaba bu mu yok yok kesin şu gibi bir merak uyandırmadı bende. Keza olayları aklımda canlandırmakta zorlandım. Belki o kadar ileri bir teknolojiyi hayal edemediğimden, belki de yazarın eksik detaylı geçmesinden bilemiyorum. Sonunda da her şey oldu bitti hadi bye canım gibi bir sona kavuştu.
İlginç bir deneyim oldu benim için, heyecanlanmadan merak etmeden bir polisiyemsi bir şey okudum. Tavsiye eder miyim?
Gidip para verip almayın eğer bir arkadaşınızda varsa sizin de çok vaktiniz varsa, eh o zaman olur tabi...