·390 syf.····Okunma: 15 Eylül 2020 13:48 Serinin ilk kitabını çok beğenmememe rağmen hemen vazgeçmeyip ikinci kitabını da okumaya karar vermiştim. Fakat ne yazık ki ikinci kitabı Cerrah'tan da az sevdim. Bunun birkaç nedeni var. Öncelikle ilk kitaptaki gibi katili kitabın çok sonlarına doğru tanıyoruz ve bize çözecek bir bulmaca kalmıyor. Yine ilk kitaptaki gibi burada da Warren Hoyt yani Cerrah önemli bir karakter ve bazı olayları onun gözünden okuyoruz. Kısacası serinin ilk kitabından çok da farklı bir şeyler vermemiş yazar bize.
Çırak'ı sevemememin önemli nedenlerinden bir diğeri de Rizzoli. Tamam, kadın kitabın baş karakteri ama yazar gözümüze gözümüze sokmuş resmen. Öyle ki Warren Hoyt, Catherine Cordell'i bile unutmuş fena halde Rizzoli'ye sarmış, tek derdi o. Ben Jane'e bu kadar yer verilmesindense diğer karakterleri biraz daha iyi tanıyabilmeyi isterdim açıkçası. Mesela Gabriel Dean'i çok sevmiştim onun hakkında daha çok şey öğrenmek isterdim. Aynı şekilde Isles'ı da daha çok okumak isterdim. Serinin adı güya Rizzoli&Isles diye geçiyor ama kadına toplasan 10 sayfa yer verilmemiş. İlk kitapta hiç yoktu zaten o yüzden burada bol bol görürüz sanıyordum ama yanılmışım.
Bunun dışında ilk kitaba göre daha başarılı buldum diyebileceğim tek bir özelliği vardı, o da Cerrah'taki kadar tıbbi terim kullanılmamasıydı. Bu beni çok rahatsız etmiyordu zaten ama yine de daha akıcı olmuş bu şekilde, kolayca okunabiliyor.
Kitabı baya yerin dibine gömdüm gibi oldu ama her şeye rağmen üçüncü kitapla bir şans daha vermeyi düşünüyorum seriye. Çünkü Isles'ı da tanımak istiyorum ve Dean, Frost ve Moore gibi karakterleri ilerde daha çok göreceğimizi umuyorum. Aynı şekilde Rizzoli'nin ailesiyle olan ilişkisini de merak etmiyor değilim, onlar hakkında da daha çok şey öğrenmek istiyorum. Ama Günahkar'da da aradığımı bulamazsam seriye veda edeceğim gibi gözüküyor...