Bu kitap o kadar değerli bilgiler sundu ki bana , kesinlikle başucu olması gereken kitaplardan. Ve o kadar çok satırın altını çizdim ki , ancak çok küçük bir kısmını buraya alıntılayabildim.
Kitap her ne kadar evlilik ve boşanmayla ilgili doğru karar vermeye , kişinin karşısındaki kişiyi anlamasına yönelik yazılmış olsa da esasında kişinin kendisini tanımasına ve anlamlandırmasına yönelik bir eserdir .
Zaten aslında iyi bir eş ve yol arkadaşı olmanın yolu , evvela kişinin kendini tanıması ve kendisine değer vermesinden geçmez mi ?
İçeriği , buraya dökemeyeceğim kadar geniş . Bir de şunu eklemeliyim ki , birçok psikoloji yazarının bakış açılarından farklı bakış açıları sunmuş olması da benim için çok önemliydi . Zira günümüzde psikoloji adı altında sunulan birçok telkin , kişiyi bireyselliğe itiyor . Sadece bununla kalsa iyi , insanı bencilliğe ve yalnızlığa itiyor . Peki nedir bunun dengesi ? İşte bunun cevabı kitapta saklı .
“Gelin hem susmayalım hem bağırmayalım ...” cümlesi bunun örneklerinden biridir .
Efendim , zaman kaybetmeden alın ve okuyun derim . Hem bir defa da değil , birçok kez okuyun .
Teşekkürler Serhat Yabancı
İyi DüşünSerhat Yabancı · Mona Kitap · 2018591 okunma