2020 18. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2020 19:45
Yine yeniden Oğuz Atay ve harika eseri... Tutunamayanları okumadan önce sosyal medya da gördüğüm alıntılarla Oğuz Atay'ı romantik bir yazar sanırdım. Öyle olmadığını Tutunamayanlarla anladım ardından Oyunlarla Yaşayanlar geldi. Oğuz Atay'ın eserlerinde kahramanların gerçekte mi hayal dünyasında mı olduğu pek anlaşılmaz. Varoluş sorunlarıyla boğuşan ve sonunda bunalıma sürüklenen Türk aydınını işler. Oğuz Atay'ın kitaplarını özel kılan yaptığı toplumsal eleştiriler, herkesin yaşadığı ama kimsenin anlatamadığı sorunları ustalıkla gözler önüne koyuşu, en çokta hicivli ve nükteli anlatımıdır. Oğuz Atay'ın tiyatro eseri oyunlarla yaşayanlar uzun yıllar tarih öğretmenliği yapmış ve bir şeyler yapma dürtüsüyle erken emekli olan Coşkun'un iç dünyasını anlatır. Tiyatro yazarı olmak isteyen Coşkun kendini bütünüyle bu işe adar. Hayatın gerçeklerine ulaştığını düşündüğü anda kendi hayatında çatırdamalar başlar. Oğuz Atay bize tutunamayan bir kahraman daha armağan eder.
Oyunlarla YaşayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202011,6bin okunma
Oyunlarla Yaşayanlar'da Oğuz Atay, diğer eserlerine çok fazla gönderme yapıyor. Eseri tam olarak anlamak için bu kitabı yazarın diğer kitaplarını okuduktan sonra okumak gerekiyor. Biraz erken okumuşsunuz.
Evet bu kitabı çok önceden almıştım. Çok bilgim yoktu kitap hakkında ama dayanamayıp okudum. Diğer kitapları okuduktan sonra tekrar okurum, daha iyi anlamak adına. Yorumun için teşekkürler 🙂