···Okunma: 29 Eylül 2020 17:10 Yıllardır kütüphanemde duran bu hazineyi daha yeni okuyup bitirdim. Nasıl bu kadar geç kaldım diye dövünmeyeceğim çünkü her şeyin bir zamanı vardır. Bu kitabı tam ihtiyacım olduğu zamanda okudum ve eminim ki pek çok gencin bu kitaba ihtiyacı var. Hepimizden bıkkınlık, karamsarlık, "ne olacak bu ülkenin hali?" serzenişleri kaçıp gidelim bu ülkeden şeklinde isyanlar yükseliyor. Gitmeli mi gercekten? Gerçekten her şey bu kadar mı çözümsüz? Bizler vermemiz gereken savaşı vermezsek vicdanımız bir ömür bizim yakamızı bırakıcak mıdır? Kaçmak mutluluk getirir mi? Yoksa kocaman bir hezimeti mi yaşatır?
Bize umutsuzluk öğretildi, çözüm bulmak değil. Bize din dendiğinde korku öğretildi, sevgi değil. Okulda öğretmenlerimiz hayallerimizi küçümsedi. Belki alay konusu olduk. Biz eleştiremedik, LİNÇ ettik. Yapılandırmadık , yıktık. Tek bir suçlu arıyoruz ve bizi kurtarmasını beklediğimiz tek bir kahraman. Halbuki suçlu da kahraman da biziz. Uyuşturulduk, gözlerimiz boyandı. Yaşamak nedir bilmiyoruz.
Bu bir uyandırma kitabıdır, umut kitabıdır. Atamız boş yere müfredata konulmasını istememiştir. Okunmalı ve sindirilmelidir. Halk olarak artık bazı şeylerle yüzleşmeliyiz.