2020 116. kitabı
#okudumbitti #yorum #hasanersoy #buzdolabıminternetbağımlısı Merhaba kitapsever arkadaşlar. Bugün sizlere çok  çarpıcı örnekler verilerek yazılmış bir bilim kitabı ile geldim. Öyle güzel ve akıcı yazılmış ki birkaç saat içinde okuyup bitirebiliyorsunuz kitabı. Yazı punto su çok önemli bir etken tabiki. En sevdiğim punto miyopluk sebebiyle bu kitapta yer alan büyük puntolar. İçeriğinden biraz bahsetmek istiyorum. Teknoloji devrindeyiz malum. İnternetsiz hayatı bile düşünemez haldeyiz öyle değil mi? Bilgisayarın atası sayılan ilk bilgisayar mantığıyla çalışan araç ENIAC denilen bir aramış ve 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılmak üzere sipariş edilmiş. Tabi aklımıza bilfiğimiz bilgisayarlar gelmesin 3+1 ev düyüklüğünde devasa boyutta bir cihaz bu bahsi geçen. Antivirüsler virüsler ve truva atı ilgili bölüm çok hoştu. Bilimsel hastalıklar SELFİSİT, NOMOFOBİ, SİBERKONDRİ  isimleri altında hastalıklar olduğunu öğrendim. Çok şükür hiçbiri bende yok Tabi birde e-hastalık hastalığı varmış duydunuz mu hiç? Aslında zaman zaman hepimizin yaptığı bir sağlık sorununuz karşısında ünlü doç. Prof. Dr. Google den tanı ve tedavi yöntemi araştırmak... Çarpıcı konulardan bir de  yapılan araştırmalara göre erkeklerin bilişim teknolojisinde daha üstün ve daha başarılı olduklarıymış. Kadın yeter ki istesin diyip feminist yönümü ortaya koyuyorum bu konuda. Ama en sevdiğim bölüm de doğadan kopya çekilen bölüm oldu. Harika 3 boyutlu yazıcı ile canım vatandaşlarımızın neler üretebileceğini düşünmek biraz komedi gibi oldu ama tabiki 3 boyutlu organ kısmı uygulanabilir olsa mükemmel olurdu. Organ bağışındaki seviyemiz göz önüne alınırsa hele de... Neyse çok fazla anlattım sanmayın. Daha ne bilgiler mevcut kitapta okuyun görün arkadaşlar. Asla sıkıcı değil. Yine yeniden farklı kitaplarda buluşmak dileğiyle hoşçakalın kitaplarla kalın
Buzdolabım İnternet BağımlısıHasan Ersoy · Cezve Kitap Yayınları · 202062 okunma