·176 syf.····Okunma: 03 Eylül 2020 16:35 Yetimhanede büyüyen Sıla ve Kaya büyük bir aşkla evlenirler. Yetimhane müdürünün de yardımıyla çalışarak kendilerine iyi bir hayat kurarlar. Her şey ikisi içinde güzel giderken Kaya'nın başına gelen talihsiz bir olay her şeyi alt üst eder. İkisini de mahveden bu olay aşklarının üstüne kabus gibi çöker.
Buram buram dram kokan bir hikaye. Üstelik gerçek bir hikaye.. Sizi bilmem ama bir kitabın kıyısından köşesinde bir yerinde gerçek bir hikaye yazıyorsa ben inanılmaz heyecanlanıyor. Gerçekten yaşanmış olayları ayrı bir gözle okuyorum. Bu kitabı da öyle okudum. Baya da bir ümitliydim ama kitabın sonunda diriruvruuuuuuuv sesi kulaklarımda çınladı.
Aslında kitabın kırılma noktası olabilecek bir olay var ama bu tam işlensmemiş gibi geldi bana. Bizim ülkemizde yaşanmış olmasına asla şaşırmayacağımız içler acısı bu olayın daha detaylı anlatılmasını tercih ederdim ben. Ya da yazarın herhangi bir olayı daha detaylı anlatmasını isterim çünkü kitapta hiçbir olay detaylı anlatılmamış. Kitap birbirinin aynısı 'bazı insanlar yıkıktır" temalı cümlelerle dolu. Bence yazar bunu vurgularken olayları atlamış. O kadar az replik var ki kişisel gelişim kitabı gibi bir kitap koyulmuş ortaya.
Aslında bu tekrar cümleleri azaltılsa, sayfa sayısı ve replikler arttırılsa, olaylar daha detaylı ve uzun bir şekilde anlatılsa çok güzel bir kitap olabilirmiş hatta yürekleri dağlayabilirmiş ama bu haliyle beni pek etkiledi diyemem.