2020 29. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 11:56
Kitabı okurken inanılmaz sıkıldım. Özellikle ilk 100 sayfa beni boğdu. Olaylar açılmaya başladıktan sonra biraz daha tahammül edilir oldu ama resmen kitap iki gün elimde süründükten sonda gayret edip okumak için direndim ki bir an önce bitsin. --- SPOİLER İÇERİR --- Catherine'nin ne yaptığı ortaya çıktığında sinirlerim bozulmaya başladı. Ne yapmış bu kadın ne ne? Kocasının ona kızmasını anlıyorum çünkü adam aldatılmış ama onun dışında ki insanların kadına katilmiş gibi davranmasını saçma buldum. Jonathan kendi özgür iradesiyle çocuğu kurtarmaya gitmiş ve boğulmuş kadının ne suçu var bunda. Bence bütün olay Nancy'in oğluna olan manyak takıntısından başlıyor resmen kocasını da bütün bunları düşünmeye itmiş. Sonunda Catherine'in kocasını Jonathan ile gönüllü bir şekilde aldatmadığını, tecavüze uğradığını öğrenince sinirlerim iyice bozuldu. Zavallı kadın. Anlattığı hikayeye tıpkı Jonathan'nın babası gibi hemen bende inandım. Hatta aşk yaşamalarındansa tecavüz hikayesi daha akla yatkın geldi bana. Robert da ne salak bir adam. Bir yabancı çıkıp karın seni aldattı diyor Robert inanıyor sonra aynı yabancı aldatmamış oğlum karina tecavüz etmiş diyor ona da hemen inanıyor. Sorgulama sıfır. Mesela bir bölümde Stephen Nancy'nin fotoğraflarını buldum diyor. Kırmızı bikinili sahilde çekilmiş fotoğraflar. Diğerleri ise otel odasında çekilmiş edepsiz fotoğraflar. Sonra bir daha bundan bahsedilmiyor. Sonra Catherine'in fotoğrafları çıkıyor ortaya. Ne hikmetse kırmızı bikinili ve bazıları da otel odasında edepsiz. Yazar yazdığını mi unutmuş yoksa ince detayı ben mi kaçırdım anlamadım. --- SPOİLER BİTTİ --- Rezil bir kitap olduğunu düşünüyorum ve önermiyorum.
Kimse BilmemeliRenee Knight · Epsilon Yayınevi · 2019170 okunma