···Okunma: 08 Ekim 2020 11:26 'Hiçbir şeyimiz olmasa bile birlikteyken her şeye sahibiz.'
'Binalara ve telefon direklerine asılmış bildirilerde siyah harflerle şöyle diyordu: SALGINLA SAVAŞMAK AMACIYLA TÜM GÖSTERİLER İPTAL EDİLMİŞTİR. TÜM KİLİSELER KAPATILMIŞTIR. EYALETTEKİ VAKA SAYISI YÜZ BİNDİR. VAKALARI RAPOR EDECEK DOKTOR SAYISINDAKİ YETERSİZLİK, SAĞLIK KURULLARININ İŞLERİNİ AKSATMAKTA VE DAHA SERT ADIMLAR ATMALARINI GEREKTİRMEKTEDİR. DOKTORLARA OLAN TALEP, ARZIN ÇOK ÜZERİNDEDİR. '
1918 yılında dünyayı kasıp kavuran İspanyol Gribini konu alan çok güzel bir kitap. Yazarımız o dönemde yaşanan tüm zorlukları akıcı bir şekilde kaleme almış.
Kitapta sadece grip salgını değil ırkçılık ve yetimhanelerdeki yetim çocuklara rahibelerin acımasız cezalar vermesi üzerinde de durulmuş ve hepsi yürek burkan cinsten.
2020 yılının kabusu haline gelen COVİD-19 salgınının yaşandığı bir dönemle böyle bir kitap daha çok dikkatimi çekti ve yazarımız kitabın sonunda kitabı COVİD-19 salgınından önce yazıp bitirdiğini belirtiyor.
Ne kadar 1918 İspanyol gribi üzerine yazılan bir kurgu da olsa insanı derinden etkiliyor.
İnsanlar nasıl bu kadar bu kadar acımasız, gaddar olabiliyor?
Okumanızı tavsiye ederim. Kitapla, sevgiyle kalın...