·328 syf.····Okunma: 08 Ekim 2020 22:50 Dorothy’nin hayatındaki olaylara tanık oluyoruz. Dorothy bir papazın kızı ve yapması gereken bazı temel işleri var: kiliseye gitmek, o bölgede yaşayan kişileri ziyaret etmek, ev işlerini planlamak gibi. Hayatı tekdüze bu şekilde ilerlerken birdenbire hafızasını kaybedip kendini bir macerada buluyor. Bu macera sürecinde dilencilik yapması gerekiyor, tarlalarda şerbetçiotu topluyor, aç gezdiği saatler günler oluyor. Babasının bir akrabası aracılığıyla bir okulda öğretmenliğe başlıyor ve orda da zorluklar peşini bırakmıyor.
Kitapta eksik bulduğum bazı şeyler var: Dorothy hafızasını neden kaybetti? Gerçekçi bir açıklama beklemiştim
Kitabı okuyanların çok iyi bileceği bir erkek karakter var (Bay X diyelim) Dororthy’nin çalıştığı okulu nasıl buldu ve onu almaya geldi?
Dorothy’nin inanmamasına rağmen eski yaşamına dönüp aynı şekilde devam etmesini beklemiyordum
Öğretmenlik mesleğine devam etmesini ve kendi ayaklarının üstünde özgür bir yaşam sürdürmesini bekleyerek kitabı bitirdim.
Üçüncü bölümün büyük bir kısmı tiyatro metni gibi yazılmıştı kitabın geneline uymadığı için o kısmı da sevdiğim söylenemez ancak genel olarak merakla okuduğum bir kitap oldu. Tavsiye ederim.