Gönderi

192 syf.
9/10 puan verdi
Mehmet Emin Ay, “Çocuklarımıza Allah’ı Nasıl Anlatalım?” isimli kitabında çocuklara iyi bir din eğitiminin yapılabilmesi için, psikoloji ve pedagojinin verilerinden yararlanmak gerektiği düşüncesini vurgulamıştır. Anlatımını oldukça yalın ve akıcı aynı zamanda etkileyici bulduğumu söyleyebilirim. İslam’da çocuğun değeri ve ailenin önemi dikkat
Çocuklarımıza Allah'ı Nasıl Anlatalım?
Çocuklarımıza Allah'ı Nasıl Anlatalım?Mehmet Emin Ay · Timaş Yayınları · 2019288 okunma
··
172 görüntüleme
Emire Nişli okurunun profil resmi
Bilinçli bir anne olarak sizin tam aksinize dinimizi çocuklarımıza öğretmemiz gerektiğini düşünüyorum Semih Bey. Dini zorlaştırmadan, saptırmadan, metazori kullanmadan, doğruyu ve yanlışı küçük yaşlarda aşılamak gerektiğine inanıyorum ki ilerki yaşlarda manevi boşluğa düşmesinler. Kendimiz de doğru kaynaklardan, gerçek hocalardan ve kitaplardan yararlanabilir ve seçici olursak neticeye varırız bir anlamda. Büyüdüklerinde ise sizin söyleminizde olduğu üzere dinin alınıp satılabilecek kadar avam bir kavram olmadığı bilinciyle farkındalık yaratabilirler belki de.
dostamisc okurunun profil resmi
Hakkında bilgisi olmadığı şeyin, alınıp satılamayacağını anlatmak ve öğretmek olanaksız olsa gerek.
Emire Nişli okurunun profil resmi
Ayfer'ciğim, çok teşekkür ederim canım. Gözlemlediğim ve okuyabildiğim kadar dile dökmeye çalıştım düşüncelerimi. Hayattaki çoğu değerde olduğu gibi "sevgi" belki de her şeyin başı. Metazori kullanmadan, korkutmadan, güzeli, doğruyu çocuklarımıza öğretebilmektir başarımız.
dostamisc okurunun profil resmi
Ellerinize sağlık Emire Hanım, güzel bir inceleme olmuş. İncelemenizde ki daha ilk cümle ve paragraf kitabın basite alınarak yazılmadığı hissini veriyor. Siteden birkaç gün uzak kaldığımdan incelemenizi ancak okuyabildim. Bilgilendirici incelemeniz için teşekkür ederim.
Ayfer Kadife okurunun profil resmi
Çok güzel bir inceleme olmuş, Emire Abla'm. Küçükken hep sevdirmeleri gerekirken tersine korkutup yapmamamızı sağlarlardı. Halbuki asıl sevdirerek tanitmaları en makbul olan. Kalemine sağlik Abla'm, cok yerinde olmus tespitlerin.
Ayten Ernaz Tiryaki okurunun profil resmi
Incelemenizi okuyunca listeye ekledim, en kısa zamanda okumak istiyorum-iki oğlum için- Çocukken çocuğu Allah ve dinle korkutmak çocuğun dine bakışını çok etkiliyor. Önceleri korku ile yaptığı dini vecibeleri daha sonra kulfet olarak görüyor...Bana Islamiyeti sevdiren, kendimi değerli hissettiren Sayın Yaşar Nuri Öztürk Hoca'dır. Allak nur içinde yatırsın! Saygı ile anıyorum! :)
Mâsiva okurunun profil resmi
7 yaşına kadar neredeyse çocuklarda soyut düşünce yoktur ve hep bir cisimde ararlar günahı sevabı. Sevdirmek davranışlarla örnek olmak gereklidir. İstediğimiz kadar anlatalım eğer model olarak sizde aynı şeyi görmüyorsa bir şey beklemek çok zor. En önemlisi bilinçli bir anne olmak için bu kitabı okuyacağim. O kadar hassas konular ki yaptığımız en ufak bir hata çocuğn hayatının gidişatını etkiler. "Allah yakar! " sizin de dediğiniz gibi bizi hep korkutarak yetiştirdiler. Daha bilinçli aileler olmak dileğiyle...
Büşra okurunun profil resmi
Emeğinize sağlık Emire Hanım çok güzel bir inceleme olmuş. Pedagog Dr. Adem Güneş'in de çocuklar ve din eğitimi üzerine çok güzel yazıları var bakmanızı tavsiye ederim.
Emire Nişli okurunun profil resmi
Teşekkür ederim değerli dostamisc, Prof.Dr. Emin AY'ın kaleme aldığı bu eser, bir yüksek lisans tezi olarak hazırlanmıştır. Kendisini araştırırken bir makalede okumuştum. Çocuklarımız ve ebeveynler için kılavuz bir kitap olarak değerlendiriyorum ben. Sizin gibi değerli bir kitap dostumun yokluğunu farketmemek ne mümkün. Sanırım işlerinizin yoğunluğu da etkendir bu anlamda. Biliniz ki paylaşımlarınızla ve yorumlarınızla bir çok kişiye de okuma şevki aşılıyorsunuz bu sitede. Esen kalınız...
dostamisc okurunun profil resmi
Evet işlerim yoğun, bir de bayram üzeri oluşu bu yoğunluğu daha da artırdı doğal olarak. Her ne kadar burada olamasam da elbette ki gönlüm burada. Güzel söz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim, eksik olmayınız Emire Hanım. İyi okumalarınız olsun, yeni incelemelerinizi bekliyorum.
Carlus Magsen