Kendinden sonrasını düşünmediği için kendi sonunu getiren Kevin CARTER
Güney Sudan'da küçük bir kız Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen insani yardımdan faydalanmak için kampa ilerlemeye çalışırken açlıktan ve susuzluktan gücü yetemeyip yere yığılmıştı.Arkasinda kızın ölmesini bekleyen bir akbaba.. Ve bu görüntüyü farkedip fotoğraflayan Kevin CARTER.. Ve 3 ay sonra küçük kıza yardım etmediği için vicdanının ölümünü getiren Fotoğrafçı Ölmeden önceki son mektubu /27 Temmuz 1994 Benim adım Kevin Carter… Dayanacak gücüm yok bunaldım Telefonum yok… Kira için, çocuklarım için param yok.. Borçlarımı ödeyecek param yok… Para yok…! Cinayetlerin, cesetlerin, o canlı anıların… Öfkenin, acının… Katil cellatların… Aç ya da yaralı çocukların… Tetiği çeken kaçıkların, çoğunlukla da polislerin etkisinden kurtulamadım. Şansım yaver giderse Ken’e [son zamanlarda ölen arkadaşı Ken Oosterbroek] Katılmak için gidiyorum.”
Bilmem... Bir fotoğrafçıdan da yardım etmek gibi şeyler beklenmeli mi? Onun orada bulunma amacı zaten fotoğraflama yapmaktır... Bence vicdanını koruyamamış ve her şeyden kendini fazla sorumlu hissetmiş Kevin. Sonu böyle olmak zorunda değildi.
Meryem Mızrak
Kohlberg'in ahlaki gelişim kuramının gelenek sonrası düzeyi II basamağında yer alan evrensel ahlak ilkesinde insan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurgular.
Meryem Mızrak
Elbet fotoğraflayabilir ben sonrasından bahsediyorum. Ayrıca ilk yorumumda o an bu durumu düşünmemiş olabilecegine değindim. Artı intihar etmemesi gerekirdi tabiki. Sadece basının olayı büyütmesi yanlış oldu. Sizin düşüncenizi de anladım. Bunu yapmak(yardım etmek) zorunda değildi diyorsunuz. Teşekkür ederim. Size de iyi okumalar.
Meryem Mızrak
Evet fotoğrafın oldukça olumlu sonuçları olmuştur. Bazı durumlar bizim dışardan gördüğümüz gibi soğukkanlı bir şekilde hissedilmiyor. Ben genel olarak şunu soyleyebilirim insanlar doğru veya yanlış olduğunu düşündüğü bir takım şeyler yapabilir önemli olan sonrasında sağlıklı bir şekilde hayata devam etmesidir.