2020 157. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2020 19:38
NOT : Bu kitabı okuduktan sonra bir sonraki kitapları HD görebilirsiniz :D NOT : Hafızası kuvvetliler için tavsiye edilir, unutkanların uzak durması gerekir. Erteleyip okuduğum bir eser olması yönünden zor bitirdim, gerçekten sabırla okunması gereken bir kitaptı. Olay örgüsü, cümle yapıları, anlatımı bence harikaydı. Hele ki uzun cümleleri okurken çok güzel bağlamıştı. Yazı olarak çok sık yazılmış olması biraz bunaltıcı gelebilir ancak heyecan veren bölümlerde hızla geçip gidiyor sayfalar... Liberal ve Muhafazakar iki grup arasındaki çatışmalardan da bahsediliyor. Geniş bir ailenin iç yapısından da... İnsan ilişkilerinin çoğu zaman olumsuz yönde olması canınızı sıkabilir. Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi gerçekten o kadar çok karakter var ki. Karıştırmamak mümkün değil. Hele ki biri ölüyor oh kurtulduk derken yeni bir karakter giriyor ve yeni karakterin ismi ölen karakterin ismiyle karışık oluyor. :D çık çıkabilirsen hadi. Zor bir eserdi okunmasını tavsiye etmiyorum. Hala gözlerim ağrıyor. :) yine de denemek isteyenler için keyifli okumalar dilerim.
Yüzyıllık YalnızlıkGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202546,4bin okunma
2.869 Gösterim
kanımca mutlaka okunması gereken bir kitaptır. Evet çok isim ve isim benzerlikleri akılda tutmak biraz zor gelebilir ama iyice odaklanılırsa aşılır... bir öneri isimler ve başlıca özellikleri not alınarakda aşılabilinir bu durum ama önermemek esere haksızlık çünkü muazzam bir kitap
Söylemiş olduğunuz mantıklı denenebilir. Kitap zaten muazzamdı ama zor bi eser olarak nitelendirmiştim , zor olduğu için de tavsiye etmiyorum. Herkesin okuma alışkanlıkları ve kriterleri bir değil takdir edersiniz ki.
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Çok uzun zaman oldu, güzel kitaptı, karakterlerin adları hemen hemen aynı latin isimlerinden oluşuyordu hatırladığım kadarıyla...ütopik tadı hâlâ damağımda diyebilirim ama...
Tabii keyif veren bir eserdi bende beğendim ama herkesçe tartışılan bir kitap hele ki yarım bırakanların da fikirleriyle epey karışık bir kitaptı 🙂
Ben ki isim hafızası berbat olan biri olaraktan neden bilmiyorum hiç bir zorluk ve sıkıntı çekmedim su gibi akıp gitti 10 gün gibi bi sürede bitirmiştim ama okuduğum en iyi kitaplar arasında diyebilirim önermemen tuhaf geldi tabiki herkes ayni kitaptan ayni tadı alamayabilir :(( ama gene de çok iyiydi .dd
Kitap güzel evet ama ben kimseye okumayın demiyorum, denemek isteyenler buyursunlar ama zor bir kitap olduğu için tavsiye etmiyorum. Kişiden kişiye değişir sizin için akıp gider benim için akıp gider ama başkaları için uzar gider. Kararınıza saygı duyuyorum ama sözümün ardındayım tavsiye etmiyorum. Amacımın kötü olmadığını bilenler var. Belki de bu tarz kitaplara aşina olduktan sonra tekrar tekrar okunup keyif veren bir kitap olabilir :) yorumunuz için teşekkür ederim
Bu yorum görüntülenemiyor
Aurellolar beni bitirmişti🤦🏻‍♀️ Ursula’da sabittim 😂 Sonuç eser gerçekten kaliteli ama +18 🙈