Musiki, Ney, Tasavvuf, Makam, Hz. Mevlana, Şems
2020 22. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2020 23:15
Rüyalar mı gerçek, yoksa gerçekler rüyamıydı?..... Çok ağır ve yavaş okuyabildiğim bir kitap. Selcuklu döneminde Konya ve Meram' da geçen; Mevlana Hazretlerinden,  Şems' ten çokça bahsedilen ağır ama güzel bir kitap. Evladın var oluşunu, aile kavramını ve sevginin önemini uzun uzun ama çok güzel anlatmış. Yazarımızın musiki, makam ve tasavvuf bilgisi takdire şayan. Hamza Neyzen olma aşkından, uzun yollar kateder.  Vazgeçemediği gösterislisi (kamıştan özel yapılmış Ney) vardır. Zeynep Çiçek ilk durağı olur ve bu Neyzen olma yolunda sevdiği Zeynep'i kaybeder. Zeynep'i kaybetmesi onu durdurmaz yine hala Neyzen olma peşinde bir sürü yol gider. Bu arada Itır Hatun'la tanışır ve evlenip bir de oğlu olur. Hamza ya kızmalı mıyım bilemiyorum ama kendi bencilliği yüzünden hem Zeynep'i, Hem Itır' ı hem bebeği Alim'i kaybeder!!! Yıllar geçmesine rağmen ne eşini nede Alim' i bulamaz. Ömrü Neyzen olma peşinde koşarken ailesini aramakla geçirir. Hak yolunda olma için çabalayan ve Neyzen olma hayali kuran Hamza' nin Nökerlere karşı bir gün eli kanlı bir savaşcı olacağı kimin aklına gelirdi? Ya oğlu Alim' e ne oldu? Maria kimdi? Ya Itır Hatun kimdi? Yoksa Hamza' nin gördüğü rüya gerçek mi olmuştu?
NeyzenAli Ünal · MD Basım · 202026 okunma