Puan vermedi·272 syf.··Beğendi
· Okuduğum ikinci Kazım Karabekir kitabı .
Tarihi bilgileri akıcı , sade şekil de güzel bir kurgu ile bize aktarıyor yazar. Romanlaştırılarak kaleme alınan eser İclal'in Fransa'dan Ankara'ya teyzesinin yanına gelip Tez konusu olan 1.dünya savaşından sonra Ülkenin Ermenistan sınırlarında yaşananları araştırmasıyla ve Kazım Karabekir'e dair bilgileri toplamasıyla başlar . Üniversite hocası olan Oğuzhan hocanın yardımıyla İstiklal harbini ,Doğu Cephesini ve Cumhuriyetin ilk yıllarıyla ilgili bilgiler edinir. Araştırmalarını tamamlayıp tezini düzenler.
Tarih kitabı niteliğinde ki eser Kazım Karabekir'e dair bilgileri askerlik dönemini, tutuklanma dönemini ,yakılan kitabını Mustafa Kemal Atatürk , İsmet Paşa ,Fevzi Paşa ile dosluklarını ve bir birlerinden kopma sebeplerini bize aktarıyor.
İclal'in tezini bitirip hocası Eva ile birlikte Fransa'ya dönüş yolunda şok edecek büyük bir süpriz bekliyor. Tam bir final şoku oldu bana diye bilirim
Güzel kurgulanmış Kazım Karabekiri tanıma ,anlama açısından harika bir kitap tavsiyemdir efendim mutlaka okuyun okutun derim.