···Okunma: 27 Ekim 2020 23:32 Uzuuun zamandır kitaplığımda duran, ha bu hafta okuyacağım ha bu kitaptan sonra okuyacağım diye diye ertelediğim ama okurken büyük keyif aldığım bir kitap oldu.
Kitapta altı kahramanımız var ve bize bunların birbiriyle uyumsuz, anlaşamayan kişiler olduğu vurgulanmış hep. Oysa o kadar uyumlular ki..
Kitabın başında bize olayın geçtiği Fjerda resmedilmiş. Tamamen içinde hissedebiliyorsunuz. Olayları gözünüzde canlandırabiliyorsunuz. Ha bir de yazarımız kitabın teşekkür kısmında da bir müzikten bahsetmiş. Bestekar Ludovico Einaudi ve eseri "In ATime Lapse". Dinleyin,dinletin derim. Kitabı bitirdikten sonra dinleyince kitabın akışına ne kadar da uyumlu demiştim.
Fantastik bir kitap ve ben beğendim. Sonuçta yazar başka bir evren yaratmış "Grisha". Takıldığım tek nokta kahramanların yaşları oldu. Ergenlik dönemindeki bireyler için fazla olgun geldiler nedense. Fazla dikkatliler. Tamam elbette yaşadıkları ortam, çektikleri çileler düşünülecek olursa evet hayatları kendilerini olgunlaştırmıştır. Ama yine de 16 17 yaşlarında gençler için fazla büyütülmüş geldiler bana.