2020 106. kitabı
VIKING MASALLARI / JENNIE HALL Karakarga yayınlarından çıkan Dünya masalları serisi uzun süredir isteyip bir türlü elimi atamadığım kitap serisi olarak aklımdaydı. Seriden okuduğum ilk kitap da bu oldu. Şaşırdık mı? Hayııııır :D Kitap 176 sayfa ve iki bölümden oluşuyor. Benim gibi tarih ve mitoloji sever biriyseniz çok büyük beklentilerle almayın kitabı. Zira içindeki ilk bölüm tek bir masal (Kral Harald hakkında) ve ikinci bölüm de zincirleme hikayeler şeklinde. İzlanda ve Grönland’ın keşif hikayeleri güzeldi, Nordik yaşam tarzı hakkında iki bilgi güzeldi, ama bu kadar. Vikingler hakkında kendi kültürlerine yazı yazma pek olmadığı için bilgi hep ikincil kaynaklardan elde ediliyor. Yine de bir Ragnar Lothbrok adını görmek isterdim. Tamam belki 846 gibi bir yıldan bahsediyoruz ama sonuçta biliyor değil mi? Bir de eğer Vikingler dizisini seyrettiyseniz, viking kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibisiniz demektir. Kitapta da dizideki İzlandayı keşfeden Floki ve Fransa dükü olan Rollo ile karşılaşmak hoşuma gitti. Benim için yetersiz, okuması hızlı ve zevkli bir kitaptı.
Viking MasallarıJennie Hall · Karakarga Yayınevi · 2018916 okunma