···Okunma: 07 Kasım 2020 08:05 O kadar güzel ve etkileyici bir dille anlatılmış ki Efendimiz (s.a.v) gözyaşları içinde okuyorsunuz neredeyse her satırı.
Etkisinden çıkmak münkün değil kesinlikle başucu kitaplarımdan oldu.
Canım Peygamberim (s.a.v) ben Sen'in yanına gelince Sen'i seyretmekten başka hiçbir şey yapamam.
Mübarek ayaklarının bastığı yerlerde durmanın heyecanıyla sessizliğe bürünür,hayaller kurarım.
Ah ne güzel nasip Sen'i görmek , Sen'i görmekle kalmayıp Sana tabi olmak, sesinin güzelliğiyle büyülenmek, tebessüm ettiğinde nurunla öleceğini sanmak...
Abdullah b. Mes’ûd (r.a.) anlatıyor:
“Canım O'na feda olsun! Sevgilimiz, Peygamberimiz'in ayrılık vakti yaklaştığında Hz. Âişe annemizin evinde toplandık. Efendimiz bizlere baktı, gözleri doldu.
Sonra:
'...Allah’a, Cennetü’l-Me’vâ’ya, Sidretü’l-Müntehâ’ya, Refîk-i A’lâ’ya dönüş var. Allah size rahmet etsin, sizi peygamberinizden dolayı hayırla mükâfatlandırsın. Burada bulunmayan ashâbıma selam söyleyin. Kıyamet gününe kadar benim dinime tâbi olanlara da selam söyleyin.’ buyurdu ve ağlamaya başladı. O ağlayınca biz de ağladık"
(İbn Sa’d, et-Tabakât, II, 256.)
Kurban olurum gözünden akan bir damla yaşa!
Sen'in selamına muhatap olmak ne güzel kader ya Resulullah!
Beni Sana ümmet eden Allah'a binlerce kez hamdolsun.
Selamların en güzeli Sen'in üzerine olsun.
Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah!
Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Habiballah!
Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rahmeten lilâlemîn!
Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Nura arşillah!
Ya Resulullah (s.a.v)! Kâlû Belâ'dan beri aşığınım.
Hasretinle yanan sinemi, Sana kavuşabilmenin hayaliyle avutuyorum.
Adının geçtiği her yer bahar bahçesi, çorak topraklar bile adını duyunca filizleniyor.
Sen ki alemlere rahmet, gönüllere sürursun!
Canım canına feda olsun!