Ön yargılı mısınız? Ön yargılı olmak gerekli midir, değil midir?
Anket
Çok kısa bir zaman önce öğrendim ben de :) çok ön yargılı bir insanmışım. Gerçi bu zamana kadar etrafımda gördüklerim için ön yargılı davranmamaya çalışan bir insandım :/ acaba o insanlarda bir insanı tam olarak tanımadan söylediği için ön yargı yapmış oluyor mudur? :/
Ön yargı belirli bir ölçüde olması gerekiyor diye düşünüyorum. Aşırıya kaçmadığın sürece sana zarardan çok yarar sağlar gibime geliyor
3 yanıtı göster
Önyargılı olmak iyi birşey değil. Hele de bunu alışkanlık haline getirip farkına varamamak kendimize zarar verir
Mesela ne gibi zararlar
Ön yargılı olmamak aslında kesin konuşmamaktır. Asla yapmayacağım demek kesinlikle öyledir demekte ön yargıya girer. Yani ön yargısız bir insanın olduğuna inanmıyorum ki böyle de olmalı bir duruş bir kişilik oluşması için.
Kışın waterproof bir ayakkabı ne kadar gerekli ise ön yargılar da o kadar gereklidir
Bu yorum görüntülenemiyor
Ön yargılıyım. Herbirini yaşam tecrübelerimle kazandım ve beni bugüne kadar hiç yanıltmadılar.
Olumlu olumsuz etkileri vardır ve kişinin kullanımına göre değişir bu etkiler. Karşıdaki insanın sınırlarına geçmediği sürece bende sizinle aynı fikirdeyim