Ninatta'nın bileziği Ahmet Umit'in dördüncü kitabı daha önce bir-çok kitabını çok severek ve büyük bir hayranlıkla bitirdim ama bu kitap diğerlerinden farklıydı. Hafif bir acemilik olmasına rağmen efsane bir kitaptı tıpkı diğer kitapları gibi. Aşkından yana kralın kızı(Ninatta) onun aşkından bi-haber kralın askeri(Nuvanza) (adam aynı zamanda evli ve çocuğu olacak) zamanla Ninatta'nın aşkından haberdar olan askerin onun aşkına karşılık vermesini ve ne olursa olsun kavusamadiklari bir yasak aşk hikâyesi olarak tanimlanabilecek bir kitap. Peki burda bilezik ne alaka diye düşünmeksizin hitler zamanından günümüze yansıtılan bu eserde kralın askeri Ninatta ya bilezik aldığını ve o bilezikleri yedi farklı yere sakladığını onları bulmadan evlenemeyeceklerini söylemesiyle ve onları aramaya giden askerin bir daha dönmemesi (belki de öldü) akıbeti belli olmayan askeri bekleyen Ninatta'nın da yaşlanmasıyla son bulan bir kitap. Belkide kavusamamalarinin sebebi askerin eşinin ve çocuğunun günahına girmesiydi.
Bu kitabı yaklaşık dört ay önce okumuştum ama o zamnlar bu uygulamadan haberim yoktu kendimce sosyal medyadan yorumluyordum ve sonunda demistim ki: Ahmet Ümit yine kitabın sonunda şaşırtmayı başardı. :)