#Varmısın Kitap Yorumu
2020 13. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 17:40
Reading slumptan çıktım şükür. #readingslumpbırakpeşimi İlk yüz sayfası benim için aşırı nötr geçmiş olsa da ondan sonra gerçekleşen olaylar ile sürüklenip gittiğim bir kitap oldu. Nötr olmasının sebebi hem Ela’nın fevri tavırlarından hem de Okyanus’un biraz fazla “iyi” olmasından dolayıydı. Kitabın başındaki hal ve hareketlere baktığımda Okyanus’a “Bak arkadaşım deyip sineye çekme. Bir şey yap şuna çıldıracağım. “ diye bağırmak istedim. Ama kitap ilerledikçe Ela’nın da içini görmeye başladığım biraz daha sakinleştim. Ama Okyanus’a olan bazı sert tavırlarından dolayı pek ısınamadığım bir karakter oldu. Okyanus deseniz aşırı hassas ve ağzı çok iyi laf yapan bir kız. Ve ÇOK hayalperest. Kitaplardaki karakterlere karşı sempati besleyen ben onu gerçekten anlayabiliyorum ama o kitap karakterleriyle yaşıyor resmen. Bu hayalperestlik de bu kitabın ana olayının kapısını çalıyor. Yani Akınla tanışması. Akın gerçekten son yüz sayfaya kadar çoğu yerde içimi ısıtan bir karakter oldu. Bir iki olay yüzünden ona olan sempatim azalıp nefretim artsa da çoğu yerde okurken keyif aldığım bir karakter oldu. Kitapta en keyif aldığım yerler Okyanus’un arkadaş grubuyla beraber olduğunda yaşanan olaylar. Onları okurken deli gibi eğlendim ve baya güldüm. Tuvalet sahnesi benim için zirveydi cjdndksksjs Bir de bölüm başlıkları ve bölüm sonundaki tweetler gerçekten çok hoşuma gitti. Hashtaglere bayılmamak mümkün değildi zaten. Gelelim son yüz sayfaya. Kitabın sonuna doğru gelirken içimden dualar ediyordum. “Ne olur klişelere bağlanmasın. Ne olur. “ Ama bilin bakalım ne oldu? Her şey güzel giderken bir anda tersine döner ya hep. O oldu. Ondan sonra okuduğum hiçbir sayfadan zevk alamadım. Kitabın içine girip Okyanus’u silkelemek istedim. Sonunu da çok beğendiğimi söyleyemem. Ortalama bitti benim için. Yine de okurken baya bir keyif aldım ve son yüz sayfasındaki olaylar dışında gerçek hayatta yaşayabileceğimiz bir gençlik hikayesiydi. Bu kitapla ilgili en çok sevdiğim şey bu samimiyetiydi.
#VarmısınMeryem Nart · Ephesus Yayınları · 2020935 okunma
1.110 Gösterim