Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Ön Yargı ( Okuyalım )
Bir gün bir öğretmen tahtaya şöyle yazdı: 9x1 = 7 9x2 = 18 9x3 = 27 9x4 = 36 9x5 = 45 9x6 = 54 9x7 = 63 9x8 = 72 9x9 = 81 9x10 = 90 Yazmayı bitirip sınıfa döndüğünde bütün sınıf ilk sırada yapmış olduğu hata yüzünden kendisine gülmekteydi. Herkesin sessiz olmasını bekledi, sonra da ekledi: ‘’ İlk işlemi bilerek ve özellikle hatalı yazdım. Sizin hatanız olmadan önce dünyanın size nasıl davranacağını göstermek için! KİMSE dokuz kez doğru cevabı yazdığım için beni övmedi, KİMSE beni tebrik etmedi, ama HERKES yapmış olduğum tek HATA nedeniyle beni yargıladı ve bana güldünüz. İşte ders bu: İnsanlar yaptığınız yüzlerce doğru şeyi anlamaz, takdir etmez! Ama yaptığınız tek bir hata sebebiyle sizi yargılar… Başarıları için insanlara değer vermeyi öğrenmeliyiz! Iskalamaktan çok isabet ettiren ve sonunda sadece BİR hatası ile yargılanan ve diğer DOKUZ doğrusu değerlendirilmeyen insanlar.
··10 alıntı·
21,8bin görüntüleme
Ö/E okurunun profil resmi
Kusura bakmayın burada ön yargı ile ilgili bir konu göremiyorum .. 9 kere de olsa 99 kere de olsa doğru cevap yazılsa bunu kimse övmez tebrik etmez , çünkü ortada övülecek tebrik edilecek bir şey yok .. Birisi size yardımcı olduğunda ona teşekkür etmek gibi bir durum bu , zaten olması gereken bir şeyi , başarı yada övülecek sayılacak bir şey gibi göstermeyelim , bir babanın evladına bakması onu koruyup kollaması bir başarı mıdır? Övülecek bir şey midir? Yoksa olması gereken bir şey midir? Aynı bu ileti gibi , diğerleri olması gerektiği gibi sadece en başta ki hesaplamada yanlışlık var hepsi bu ve bu iletinin ön yargı ile uzaktan yakından alakası yok .. Keyifli okumalar ..
aliihsan okurunun profil resmi
"Bak Mathilda, insanlar için gözlerini feda etsen zaten kördü derler." ~Leon
Ayşenur Ka okurunun profil resmi
Kusura bakmasın da başka verecek örnek mi bulamamış öğretmen? Bence saçma ve komik 😁. 9×1 = 7 derse öğrenciler tabi ki güler. Ben de aynı hatayı yapsam ben de kendime gülerim öğrencilerle beraber. Hatadan hataya fark var sonuçta. Bu, dalgınlığın verdiği ufak bir hata. Öğrenci bu hataya gülebilir, fakat bu gülme küçük görme veya aşağılama veya kırıcı mahiyetli bir gülme olmaz. Verilecek mesaj daha mantıklı şekilde verilebilir, kanımca. 1000 kişi de beğenmiş durumu, şimdi linç yiyecem. 🤦‍♀️
Şükürlü Şəbnəm okurunun profil resmi
Kesinlikle öyle benim o kadar yaptığım iyliği görmüyorlar bir yanlışımı hemen görüyorlar
Hayata Gülümse okurunun profil resmi
Yalnız değilsin Şebnem hanım😇
Zeynep İftirak okurunun profil resmi
Bir yanlış tüm doğruları götürüyor.
RA okurunun profil resmi
Tabii ki haklı olabilirsiniz bakış açısına göre. Ama bana sorarsanız o bir hata yutan elemandır burada ve bu sistemle benzer diğer her yerde. Yani diğer hepsini yok eder bu bir hata. Daha sistemli düşünmek lazım. Eğer bu olaylar birbirinin alternatifi olacak şekilde olsaydı, evet haksızlık olurdu: 9/10 kazanmalıydı ama bunlar birbiriyle bağlantılı ise hata kabul etmez, tam olması gerek. Birkaç örnek vereyim bir şifreyi çözüyorsunuz, 10 haneli olsun dokuz hanesini bildiniz tamam, çok güzel, ama geri kalan bir haneyi bilmediğiniz için kilit açılmayacak ve bildiğiniz dokuz hane hiçbir işe yaramayacak yani boş yapmış olacaksınız. Öğrenciler de bunu bu şekilde öğrenmek zorunda, bu teknoloji çağında başarılı olmak istiyorlarsa! Yine bir kişi kendi başına bir arabayla yolculuk yapmak isterse ve dokuz şeyi bilirse/yaparsa geri kalan bir şeyi örneğin anahtarı çevirmeyi bilmezse o arabayı götüremeyecek. Şimdi verilen örneğin kendisine gelelim, matematiksel işlem, eğer 1 tane dokuz 7 yapıyorsa 2 tane dokuz 18 yapmaz, 3 tane dokuz 27 yapmaz .... ve 10 tane dokuz da 90 yapmaz yani baştaki o bir yanlış bu geri kalanın tamamını yanlış hale getirir. Onun için öğrencilerin böyle bir hataya asla müsamaha göstermemelerini öğretirdim şahsen. Yani kısacası doğru araçlarla doğru mesajı vermek önemli.
Hayata Gülümse okurunun profil resmi
"Bilginin de zekâtı bilgiyi anlatmakmış.”
Lâl Hayal okurunun profil resmi
Öğretmenimiz kendince güzel ders vermiş olabilir ama burda önemli olan çocukların seviylerine uygun bir şekilde anlatılması. Bildiğim çarpım tablosu 2-3. Sınıfa giden öğrencilere öğretiliyor bu yaştaki çocuklara böyle ağır bir ders vermek, çocuklara ders vermek yerine travma yaşayabilir. Öğretmenlerimiz bu tarz şeylere dikkat ederlerse daha iyi olabilir saygılar...
D. okurunun profil resmi
Güzelmiş
54 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.