···Okunma: 18 Kasım 2020 18:18 Ziyan
Nasıl desem..
Hakan Günday farkını yine koyuyor ortaya. Bir kitap okursun, sayfaları bir bir geçtiğinde sahip olduğun, doğru bildiğin fikirlerin, yerden yere çalındığını görürsün. Önce kitaptan soğursun ama yine de merak, kitabı okumana yardımcı olur. Sonra sende olmayan, senin yaşamadığın şeylerin varlığını iliklerine kadar hissedersin. İşte yeraltı edebiyatı insana bunu gösteriyor. Hayat kimse için toz pembe değil zorluklar elbet var. Ama çoğumuzun bilmediği öyle yaşamlar vardır ki hayal dahi edemeyiz. Bir asker, 460 gün çarpı atılması gereken siyah defteri,zihni dondurarak düşünmenizi engelleyecek bir soğuk, Ziya Hurşit, delilik. Ne diyebilirim ki başka, an’ın tarihle dans ettiği seni karanlığa çekecek bir kitap. Herkes için uygun olmayan okuması cesaret gerektirecek eserlerden.
Hakan Günday’a ‘Ziya Hurşit’in hikayesi neden ilginizi çekti?’ diye soruluyor, oda Ziya Hurşit ve arkadaşları böyle bir suikaste giriştiler nokta, idam edildiler nokta. İşte o noktanın kitaplarda göründüğü kadar küçük olmadığını düşünerek incelemeler yaptığını söylüyor.
Buradan sonrası tatkaçıran(spoiler) içerebilir.
Ziya hurşit , Mustafa Kemal’e suikast düzenlemeye çalışan grubun içindeki kişi. Asker , damarlarında taşıdığı genetik suçla savaşan sonunda kaybeden kişi.
Hakan Günday’ın bir başka eseri olan Azil ile bir bağ olduğunu göreceksiniz.
Kitap bittiğinde söylediğim tek kelime ,
Neden ?
Neden?