2020 42. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2020 22:05
Ne yalan söyleyeyim kişisel gelişim kitabı okumayı hiç sevmem. Sabit fikirli bir insan olduğum için o tarz kitaplarda verilen öğütler bana boş gelir genelde. Ama bu kitabı kendi içimde bambaşka bir yere koydum. Kitapta beni çok etkileyen iki şey var. Birincisi yazarın karşılaşabiliriz dediği her durumu yaşamış olmam, hissedebiliriz dediği her duyguyu hissetmiş olmam. Bunu farkettiğimde ne oluyoruz dedim içimden. Daha sonra ise beni etkileyen ikinci unsuru farkettim. Yazar yazdığı her şeyi yaşamış ve hissetmiş zaten. O yüzden verebiliyor bütün o tavsiyeleri. Oturup çevresinde gördüğü şeyler üzerine tavsiye üretmemiş. Kendi geçtiği zor yolların haritasını çıkarmış resmen okuyan çok daha kolay geçsin diye. Kitapta hem bir zamanlar çok mücadele ettiğim duyguların çıkış yolunu okudum ve keşke bu kitabı o zamanlar okuma şansım olsaydı dedim hem de şu an yaptığım bazı hatalar çarpıldı yüzüme. Biraz utandım biraz aydınlandım. Kısacası kitapta kendimi buldum ve eminim ki okuyan herkes bir yerinde illa kendine rastlayacak. Ben gönlüm çok rahat bir şekilde okumanızı tavsiye ediyorum.
Çok Şeyden HabersizdimSongül Ünsal · Olimpos Yayınları · 2020689 okunma