Puan vermedi·203 syf.····Okunma: 23 Kasım 2020 19:08 Tam da Öğretmenler Günü’ne yakışır bir kitaptan söz edeceğim.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün askeri okulların müfredatına konulmasını istediği kitaptır “Beyaz zambaklar ülkesinde.” MEB tarafındandan da öğretmenlere, 2020 Öğretmenler Günü hediyesi olarak verilecektir. Siz de nerede bir öğrenci görürseniz, nerede bir arkadaşınızla sohbet ederseniz bu kitabı muhakkak okuması gerektiğini söyleyiniz.
Siz kiminle aynı madalyonun birer yüzüsünüz? Ya da kiminle aynı ağacın iki dalısınız? O ağacın gövdesini kim oluşturuyor? Cevap veriyorum. “Halk.”
Bir ülkeyi kurtaracak kahraman mı beklemeliyiz ya da o kahraman zaten içimizden mi yetişiyor? Bu sorgulamanın hesabı yapılamayacak kadar değerlidir soru sorabilmenin marifeti.
Bu kitap içinde bulunduğumuz durumu sorgulamayı daha sonra o durumu nasıl iyiye ve ehemmiyete dönüştüreceğimizi anlatıyor.
Finlandiya’da başlayan ve bugünkü Finlandiya’yı Finlandiya yapan bu eğitim-öğretim hareketinden feyzalmamız ümidiyle “Bütün ümidim gençliktedir!”