Puan vermedi·500 syf.····Okunma: 26 Kasım 2020 21:53 Bu seri uzun zamandır elimde var olan ama devam kitaplarını alamadığım için bir türlü başlayamadığım bir seriydi. Arkadaşımın okuduğunu gördüğümde ben de başlamak istedim. Serinin benim okuma hızımı arttıracağını düşünüyordum. Ama son zamanlarda dikkatim o kadar dağınık ki bir türlü odaklanıp bitiremedim. İlk iki kitabı neredeyse bir ayda okudum.
Kitabın konusuna ve düşüncelerime geçecek olursam: Birinci kitapta Adarlan suikatçısı Celaena kralın şampiyonu olabilmek için diğer adaylarla birlikte haftalarca süren eğitim alır ve onlarlar düello yapar. Tabi Celaena’nın uğraşması gereken tek şey düello değildir. İkinci kitapta ise kralın şampiyonu olan Celaena Sardothien için her şey daha karmaşıktır. Öldürmesi gereken insanlar, açığa çıkarması gereken sırlar vardır.
İkinci kitaptan nasıl bahsedeceğimi bilmiyorum açıkçası. Söyleyeceğim şeyler kitap hakkında spoiler olabilir. Ben okuduğum yorumlarda kitap hakkında her bir detayı, en önemli şeyleri bile öğrenip sinir olmuştum. O yüzden okumayanlar için bunu yapmak istemiyorum.
Celanena’nın bencil tavırları beni iki kitap boyunca deli etti. Aşk hayatına değinmek istemiyorum bile. Kitaplarda aşk üçgenlerinden hiç hoşlanmam. Sağ olsun Sarah da bize bir aşk üçgeni vermiş. Gerçi arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla Sarah bu konuda biraz farklıymış. Celaena’nın aşk hayatında bize daha ne sürprizler yapacak acaba yazar.
İkinci kitabın sonlarına doğru Celaena, nihayet korkaklığından ve bencilliğinden vazgeçti. Geçmişini kabullenip daha dik durduğu günler kapıdadır umarım. Bu kitapta asıl suikastçı Celaena’yı daha çok gördük. İlk kitapta kendisiyle tanışmadık desek daha doğru olur. Her şey sadece sözden ibaretti. Bu kitapta icraat da vardı.
Genel olarak seriye baktığımda severek okuduğum bir seri oluyor. Kitaplarda çok fazla detay ve çok fazla kişi ismi olması bazen kafa karışıklığı yaratabiliyor. Ama olayların durağan olmaması ve yazarın dilinin akıcı olmasıyla kolay okunan kitaplar.