#okudumbi̇tti̇
USTA VE MARGARİTA
Herkese mutlu haftasonları
Bugün modern klasikler dizisinin 114 üncü kitabı olan usta ve margarita ile geldim. Bu ay yazarın okuduğum ikinci kitabı ilk kitabı anı türündeyken bu biraz daha fantastik tarzda.
1930'lu yıllarda şeytan Profesör Woland kılığında yeryüzüne iner. İnsanların işlerine öyle bir karışır ki herşey ve herkes tepetaklak olur. Kitabın kapağında gördüğümüz kedi namı değer Behemont, Korovyev, Azazello ve dişi vampir Hella bunlar Woland 'ın emrine çalışanlardır. Usta ise 2000 yıl öncesine dayanan Yahudi Valisi Pontius Pilatus' un Hz. İsa 'nın çarmıha gerilmesinde nasıl rol oynadığını anlatan bir roman yazan bir yazardır. Margarita ise usta' nın sevgilisidir. Usta ve Margarita ile kitabın yarısında tanışıyoruz. Aslında tamamen yasak bir aşk çünkü Margarita evli bir kadın.
Olay örgüsü, Pontius Pilatus 'un hikayesinin de aralara konulması ile muhteşem bir kitaba imza atılmış. Usta ve Margarita bitmiş ama son noktası konulmamış bir eser. Düzenleme eşi tarafından yapılmış. Tek sıkıntı çektiğim yönü çok fazla isim olması bu beni biraz yordu onun dışında eşsiz bir eser okudum.