2020 21. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2020 23:07
Okurken defalarca duraksayıp kendi hayatımı gözden geçirmeme sebep olan, yer yer delirdiğimi düşündüğüm, yer yer ise aslında normal bir insan olduğuma inandığım ve kesinlikle hayatıma dokunan ilk 10 kitap arasında yer alacak olan bir kitaptı. Veronika Ölmek İstiyor, Coelho'nun okuduğum ilk kitabıydı ve kitaba başlamadan önce Coelho'nun yaşamı boyunca birkaç defa akıl hastanesine yatırıldığını ve hatta kendisine elektroşok tedavisi bile uygulandığını öğrenmem kitaptan daha çok etkilenmemi sağladı diyebilirim. Kitap her ne kadar genç bir kızın kendisini öldürme isteğiyle başlasa da aslında bir insanın hayata tutunmasının gerekçelerini gözler önüne seriyor. Kitapta her ne kadar herkesten deliler olarak bahsedilse de çeşitli psikolojik hastalıkların pençesinde olan insanların da bakış açısına değinmesinin hepimiz için iyi bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Hayatında yolunda gitmeyen şeyler olduğunu düşünenler başta olmak üzere, yaşadığı hayatın öneminin farkına henüz varamamış herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünmekle beraber; bu kitabın, okuyan herkesin hayata bakışına açılan yeni bir pencere olacağına inanıyorum.
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,3bin okunma