Şeker Portakalı Canım Zezé'm
2020 2. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2020 16:04
Doya doya ağladığım ve doya doya güldüğüm bir kitap oldu benim için Şeker Portakalı. O kadar hüzünlü bur hikayeydi ki bu bence okuyupta ağlamayan birkimse olmaz diye düşünüyorum. Zezé küçücük bir bedeni olsa bile büyüük bir kalbe sahip olan bir çocuk aslında. Büyük insanların bile dayanamayacağı acılara göğüs geren bir kahramandır o. Ailesi tarafından sadece şiddet görmüş ama yine de ailesine baş kaldırmayan ve onları seven bu küçük kahraman her kese aslında sabırlı olmanın ne demek olduğunu gösterdi. Sadece sevilmek ve birileri tarafından değer görülmek istiyor ama ailesi tarafından fazla bunları göremiyor ve şeker portakalı ağacı onun en iyi arkadaşı oluyor. Sevmek ne demek bilmeyen bu çocuk o ağaca bağlanarak sevginin ne olduğunu öğrenmeye başlıyor. Ve sonralar bir başka arkadaşla tanışıyor ki zamanla onlar arkadaş değil baba oğul gibi oluyorlar. Ama Zezé'nin hayatı o kadar kurnaz ki, o daha sevmeyi yeni öğrenmişken sevdiği adamı alıyor ondan. O kadar zeki ve o kadar akıllı bir çocuktu ki o bunu hatırına bile insan onun küçük şeytanlıklarını gözardı ede bilirdi. Okula gitmeden yazıp okumayı bilen ve bir şeyler öğrenme, keşfetme aşkından asla vazgeçmeyen bir küçük dahidir o. Zezé benim kalbimdeki küçük çocuk olu verdi bir anda. 5 yaşında bir çocuğun annesi olabilecek yaşta değilim belki ama Zezé sanki benim oğlum oldu. Zezé benim iç sesim oldu.. O benim hayatımın bir parçası oldu artık. Kitabı bitirdim, belki artık bitti bu kitap benim için. Ama Zezé bitmedi. Onun benim içimdeki hikayesi daha yeni başlıyor. Daha yeni onu hayata döndereceğim. Ve içimdeki Zezé bu kahramanımız gibi acılar çekmeyecek. Belkide fazla renkli olmyan dünyama renk katmak için geldin Zezé. Seni okurken bazı yerlerinde karanlığa hapis oldum sanki ama sen gülünce tekrar aydınlık bir dünya gördü gözlerim. Benim hayatıma ve benim hayallerime hoş geldin tatlım.. Seni içimde yaşatmak için kitapta öldüreceğim.. Seni Çok Seveceğim. Son olarak bu kitabı okumayı herkese tavsiyye ederim. İnanın ki, hayata bakışınız o kadar değişecekki hepiniz birer Zezé olacaksınız belkide.. Size keyifli okumalar:)
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2025275bin okunma