Çok beğenerek okuduğum ve tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Tabi biraz hayat felsefesi ile ilgili. Uzun zamandır minimalizm ile ilgili kitaplar okumayı ve videolar izlemeyi seviyorum. Yaşam tarzımı da her ne kadar tam olarak başarılı olamasam da o yönde değiştirmeye çalışıyorum. Ancak günlük hayatta reklamlar ve sosyal medya tarafından yönetildiğimiz hatta ele geçirildiğimiz için bu baya zorlayıcı bir süreç açıkçası. Düşünce tarzımı da bu yönde kitaplar sayesinde değiştirmeye çalışıyorum. Bu kitabın minimalizm alanında gerçekten çok verimli bir kaynak olduğunu belirtebilirim. Kitabın edebi bir tarafı yok tabiki. Tamamen yaşam tarzına odaklanıyor.
Kitap dört bölümden oluşuyor. Birinci bölümde bu işin felsefe kısmına odaklanıyor ve düşünce tarzınızı değiştirmek için size çeşitli dayanaklar sunuyor.
İkinci bölümde “Streamline” denilen kalabalıktan kurtulmak için 10 tane adımdan bahsediyor.
Üçüncü bölümde evinizde oda oda bunu nasıl başarabileceğinizin yolunu anlatıyor. Dördüncü bölümde ise bu yaşam tarzı haline getirmeniz için gerekli adımlardan bahsediyor.
Minimalizm konusunda okumayı seven kişiler için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum.
“Bize söyledikleri daha fazla eşyanın daha fazla mutluluk demek olduğudur, oysa daha fazla eşya çoğunlukla daha fazla baş ağrısı ve borç anlamına gelir.” -FrancineJay