Puan vermedi·572 syf.····Okunma: 07 Aralık 2020 15:02 Merhabalar :)
Çok şükür ki bitirdim. Bu kitap uzun zamandır elimdeydi ama bir türlü başlayamamıştım. Biraz da kalınlığı beni korkutmuştu. Başladım bu sefer de sınav haftama denk geldiği için çok süründü. Hergün okuyamadım. Bazı kısımlardaki betimlemeler de ağır geldi o yüzden uzadıkça uzadı. En sonunda bitirdim. Biraz kitaptan bahsedeyim. İlk bölümlerde fazlasıyla betimleme vardı bu beni biraz yordu açıkçası kitabı yarım bırakmayı bile düşündüm ama iyi ki de bırakmamışım. Asıl akıcı kısımlar ileri bölümlerdi. Yer yer ağladım yer yer sinirlendim duygu değişimlerine fazlaca yol açan bir kitaptı.
Romanımız, kör, topal, kambur ve sağır olan kilise zangoçu Quasimodo ve Quasimodo'nun manevî babası ve kilisenin rahibi Frollo'nun çok güzel bir çingene kızı olan Esmeralda'ya karşı aşklarını anlatıyor. Romanda aşkın iki farklı yaşayış tarzından bahsedilmiş. Quasimodo'nun aşkı ne kadar merhametli ise Frollo'nun aşkı da bir o kadar hırslı, bencil ve zalimce.
Quasimodo'nun, Esmeralda'nın kendi görünüşünden korktuğunu bildiği için onun gözüne çok görünmemeye çalışması, Esmeralda kendisinden nefret etse bile onun için sevdiği adamın ayağına gitmesi vs
Keşke herkes Quasimodo gibi merhametle sevse..
Rahip Frollo ise Quasimodo'nun tam zıttı diyebileceğimiz bir karakter. Esmeralda onun olmayacaksa kimsenin olmayacaktır düşüncesiyle sevdiğini söylediği kıza neler yaptı. Onun için adam yaralayabilecek kadar gözü dönmüş birisi.
Aslında ilk kez duygularını açtığı bölümde gerçekten güzel seveceğini düşünmüştüm ama sonraki bölümlerde beni fazlasıyla yanılttı. Bence seven insan merhametli insandır aynı zamanda, diğer türlü sevgi insanı felakete sürükler.
Spoiler vermemek için daha fazla bişey yazmıyorum. Hoşuma giden ve önerebileceğim bir kitaptı.
İyi okumalar..