···Okunma: 12 Aralık 2020 10:26 Bir roman düşünün, bozkırın ortasında gotik bir evin yangınıyla başlıyor, sonra karşınıza ülkesinde yasaklanmış çekici bir kadın yazar çıkıyor, ama kadın zengin. bu kadın bir akıl hastanesine gelmiş ve oradan bir kız çocuğu evlat edinmek niyetinde. Kız çocuğu tamamen yanmış, korku filmlerinden çıkmış gibi. İşte bu noktada karşımıza bilimkurgu çıkıyor. Kadın kızın tedavisi için her şeyi yapıyor, aniden bir mutasyon oluyor, kızın değişimi olağanüstü. Birden kendinizi tuhaf bir kasabada gotik bir malikanede buluyorsunuz, muhteşem bir aile, muhteşem dostluklar... Hikaye oldukça gizemli, son derece tekinsiz bir atmosferde geçiyor. Gotik atmosfer var, içine bilimkurgu yedirilmiş, kahramanların geçmişi büyük bir sır, okudukça içine giriyorsunuz. Ve ne oluyor biliyor musunuz, okudukça İskandinav polisiyelerine taş çıkartacak olayların içinde buluyorsunuz kendinizi. Kanınızı donduracak, sinirlerinizi bozacak, size intikam dedirtecek sert gerçekçi bölümler var. Hikayemizin kahramanı evlat edinilen çocuk Elisa, büyüdüğünde kasabada olmuş bir kadın cinayetinin izini sürüyor. Her bölümü ile beklenmedik bir kurgu. Yazarın diğer romanlarını okuduğumdan edebi dilinin geldiği noktaya hayran kaldım, baskı da mükemmel, hele kapak, ardında nasıl bir hikaye var diye meraktan öldürüyor. Yazar bu romanını neden tüm kadınlara ithaf ettiğini romanın son sayfalarında yazan tokat gibi bölümlerle anlıyorsunuz. Yine aşkı, bilimkurguyu, polisiyeyi, fantastik ögeleri kaleminin gücüyle kurgulamış. Her sayfasında alıntı olabilecek samimi sözleri saymıyorum bile. Yazarın yazım dili adeta çağ atlamış. Her yeri spoiler olduğundan ve kitabın son iki bölümündeki sürprizleri katletmeden bu kadar yorum yapabilirim. Akıcı ve hızlıca okunmak için heyecanlı bir roman arıyorsanız, intikam konusunda tatmin olmak istiyorsanız buyrun.