Gölün Dibindeki Ev, Josh Malerman’ın Gerilim-Korku türünde yazdığı 182 sayfalık bir kitap. Kafes kitabından aldığım tadı bunda bulamasam da bazı yerlerinde ürkmedim değil. Ancak kitap genel olarak gerilimden çok bir ergen aşkını anlatıyor gibi yazılmış. Yaşanan korkular aşk üzerine yaşanmış, heyecanlar aşk üzerine yaşanmış ve gölün dibindeki evin varlığından biraz uzaklaşılmış. Kitabın sonu da sanki çok yazdık hadi alelacele bitirelim tadındaydı.
SPOİLER
Kitabın konusuna gelirsek; James Amelia’ya bir çıkma teklifinde bulunur. Önceki tekliflere nazaran bu teklif Amelia’nın hoşuna gider ve onu heyecanlandırır. Çünkü James amcasının kulübesine yakın bir gölde kano ile gezinti yapmayı teklif etmiştir. İki gün sonra ilk randevularına çıkan genç çift gölde gezerlerken gizli bir geçit fark ederler. Burası dar bir geçittir ve başka bir göle açılıyordur. Yeni bir göl keşfeden James ile Amelia heyecanlı bir şekilde burayı gezmeye ve yeni şeyler bulmaya çalışırlar. Ancak buldukları şey şimdiye kadar hiç görülmemiş bir şeydir. Gölün dibinde olağanüstü büyüklükte bir ev vardır. Heyecan ve meraklarına yenik düşen James ve Amelia bu evi köşe bucak keşfetmek isterler. Fakat belli kuralları vardır ve en önemlisi o evin içinde birbirlerine asla NEDEN ve NASIL sorusunu sormayacaklardır. Önce dalış takımı alıp gelirler ama bir iki saat iki aşığa yetmemeye başlar. Kendilerine büyük bir sal yaparlar ve orayı kendi evleri gibi görürler. Artık orada uyuyor, orada yaşıyor. Kendilerini o evin sahibi sanıyorlardır. Ta ki evin gerçek sahibiyle tanışana kadar… Onlara cennet olan bu evin içinde yalnız olmadığını fark ettiklerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.