2020 8. kitabı
Bu kitap o kadar şirin ve hüzünlüydü ki... Ilk kitapta Anne in çocukluk yıllarını o afacan yıllarını okumuştuk. 2. Kitabımızda Anne artık genç bir kız. Sergilediği hareketler onun ne kadar olgunlaştığını göstersede hayal gücü hala eskisi gibi dip diri. Anne bu kitapta Marillaya yardim amaçlı üniversite hayallerinden vazgeçmiş ve Green Gables ta öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Ilk zamanlarda bu konuda acemi olan Anne çoğu öğrencisinin gönlünü kazanmış onlar için ayrı bir yer edinmiştir. Bu zamanlarını eğiterek geçiren Anne birçok şey öğrenmiş ve olgunlasma yolunda birçok adım atmıştır. Diana ile bir bölgeye ulaşmaya çalışan Anne yolunu kaybederek Bayan Lavender ile tanışmış onunla dert ortağı olmuş evini her hafta ziyaret eder duruma gelmiştir. Bır yandan komşularının ölümü üzerine sahiplendikleri ikizleride eğiterek Marilla ile koskocaman 2 yıl geçirmiştir. Fakat artık Anne'in üniversiteye gideceği gün gelmiş çatmıştır. Ne kadar uzulsede bu küçük yerde onu son bir kez mutlu edecek birçok olay meydana gelmiştir. Içi rahat olan Anne artık hayalleri için büyük bir adım daha atacaktır. 3. kitap için sabırsızlanıyorum.
Yeşilin Kızı Anne 2L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20207,9bin okunma