Puan vermedi·177 syf.····Okunma: 17 Aralık 2020 21:52 #Okudumbitti
#Aralıkyorum2020
#Johann Wolfgang Von Goethe
#Genç Werther'in Acıları(172 sayfa)
Ve sen,onunla aynı çaresizliği hisseden iyi yürekli insan,sen de onun acılarında teselli bul,kör talihin ya da hataların yüzünden kendine yakın birini bulamadıysan,bırak bu küçük kitap dostun olsun.
Kurallar belli kısıtlamalar getirir sadece,yaptığı tek şey çıkan yabani otları kesmektir.
Mektuplardan oluşan bir kitap olunca,acıkçası ilk etapta biraz sıkıcı demeyeyim de agır gitti,yordu.Ama ilerleyen bölümlerde "Ah Werther ,sakın yapma gittiğin yol,yol değil,dur vazgeç diye diye bi hal olmuş olabilirim.Böyle aşklar sadece kitaplarda oluyor gerci ama yazarın,Lotte diye bahsettiği kisinin aslında en yakın arkadasının bu kitabın yazıldığı dönemlerde nişanlısı olduğunu göz önünde bulundurunca,acaba dedim?en yakın arkadaşının nisanlisına bir dönem aşık oldugu hissiyle mi yazıldı kitap?
Kitap ta Werther in yaşam tarzı,katıldığı arkadaş toplulukları ve o ortamlarda yaşadıklarını ifade ettigi bölümlerde de,dönem hakkında fikir sahibi oluyoruz.
Büyük bir aşkın,hüsranla sonuçlanması (daha doğrusu karşılıksız bir aşk söz konusu),insani derinden etkiliyor.
Güzel bir klasik okudum,ve oldukça beğendim.Tavsiye ederim.Kitapla kalın mutlu kalın dostlar