·96 syf.····Okunma: 19 Aralık 2020 00:14 Stefan Zweig!
Üstadım, karakter analizine bayılıyorum. İnsanları kısa ama bir o kadar çabuk, derin anlatıma sanatına ömrün boyunca nasıl ustalaştın? 95 sayfalık bir öyküde nasıl bu kadar duyguyu, ayrıntıyı, iç dünyayı bir o kadar hassas ama aynı zamanda vurdumduymaz karakterleri yaratın nasıl? Söyle nasıl!? Aklım almıyor gerçekten. Baş kahramanları iç dünyalarında savaştırmayı şüphesiz senin kadar ince dokunuşlarla mükemmelliğe bu kadar yakın yaratmayı başaran yoktur.
Kitabın konusuna geleceksek toplumda yüksek statüde olan Irene'nin kocasından sakladığı gizli ilişkisini öğrenen ve bununla kendisine şantaj yapan bir kadının kendisini ifşa etmesinden kaynaklanan korku üzerine durmuş. Daha öncesinde kendisine ait olanların hiçbir şekilde değerini bilmeyen Irene var olan herşeyini kaybetmek üzere iken yaşadığı korkuların kendi içsel kopukluğunun bir parçası haline gelen dünyaya vurdumduymazlığın aşamalarını ve sonucunda kendisi üzerinde oluşturduğu etkilerini güzel bir şekilde sevgili üstadımız Stefan Zweig'dan beklendiği gibi harika bir iç muhakeme gücü ile bize gösteriyor. Kitapta eleştirebileceğim tek bir nokta yok.
Benden şimdilik bu kadar.
Sağlıcakla kalın.
Kitaplı günler dilerim.