···Okunma: 20 Aralık 2020 23:25 Kitap ile ilgili uzun uzun konuşulabilir fakat bunu yapmak yerine bir kaç noktaya değineceğim. Kitabı tavsiye ediyorum. Bu kitabı okumak için sadece ebeveyn olmanız gerekmiyor. Abi, abla, evlat veya arkadaşlar arasında bile sorunlarınızı çözmede ve gerçekten yıkıcı olmadan yapıcı bir şekilde ilişkileri düzenleme ve onarmada yardımcı olacağını düşünüyorum. Kitap ebeveynlere şiddetle veya pasif durarak sorunlara geçici çözümler üretmek yerine başka bir çözümün olabileceği ve her iki tarafında bundan memnun kalacağı yeni bir çözümü bize öneriyor.Bu acıdan okuyan herkese bir katkısının olacağını düşünüyorum.
Kitap ilgili olumsuz olarak gördüğüm kısımlar ise öncelikle
-Kitap farklı bir coğrafya ve kültürün etkisiyle yazıldığı için örnekler bizim bulunduğumuz kültürel coğrafyaya uymuyor bize göre havada kalıyor.
-Başka dilden çeviri yapıldığı için bazı kısımlarında ne demek istediğini anlamladıramıyorsunuz.
-Okuduğum kitabın baskısı genişletilmiş baskı ve bunun etkisini bazen fazlaca hissediyorsun yani bence bazı kısımlar gereksiz uzatılmış hissini veriyor.
Son olarak bir olumsuzluk olarak belirtmiyorum ama benim kitabı alma amacıma şimdilik uymadığı için söylüyorum. Kitap sözlü iletişim kurabildiğiniz daha çok ergenlik problemleri dönemindeki çocuklar ve yetişkinler ile ilgili problemlere çözümler sunuyor.
İyi okumalar.