Puan vermedi·824 syf.··Beğendi
···Okunma: 21 Aralık 2020 14:38 Giovanni Boccaccio (1313-1375) İtalyan dilinde düzyazının temelini atan yazardır. Yazı dili olarak Latincenin kullanıldığı on dördüncü yüzyıl İtalya'sında, Boccaccio başyapıtı Decameron'u halk ağzıyla (İtalyanca) yazmış, bu kitabında hem bir çağın günlük yaşama biçiminden gerçekçi gözlemler aktarmış hem de İtalya dilinin daha sonraki gelişme aşamalarına kaynak oluşturulacak bir dizi düz yazı düzeni kurmuştur.
Boccaccio'nun 1348-1351 yılları arasında yazdığı başyapıtı Decameron on gün boyunca anlatılan yüz öyküden oluşur. Günde on öykü anlatılır. Her günü bir kral ya da kraliçe yönetir.
Bu hikaye anlatıcıları aslında Avrupayı kasıp kavuran veba salgınından kaçan yedisi kadın, üçü erkek on kişiden oluşan ve birbirlerine hikâyeler anlatarak ve hikâyelerinde insanoğlunun tutkuları, şehvetleri, sahtekârlıkları ve cinselliği tema alarak, bu zor günleri eğlenceli bir şekilde atlatmaya çalışan bir topluluktur.
Boccaccio'nun 'Binbir Gece Masalları' tadındaki hikayeleri özellikle kadınlar için yazdığını düşünüyorum. Yalnız kadınlara ders mi vermek istiyor, onları yermek mi istiyor, yoksa gönüllerini mi hoş tutmak istiyor çözmek zor. Bence iyi bir nüktedanlık eseri olarak okunmayı hakediyor "DECAMERON".