2020 7. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2020 20:54
Kitabın ismi, kapak rengi ve yazı fontu insanda boş bir kitap olduğu yönünde bir önyargı oluşturuyor olsa da evlilik terapisine gidemeyen çiftler için faydalı olabilecek bir kitap. Bir evlilik terapisti tarafından yazılmış. Kitaba başlarken öncelikle yazar eş seçimindeki bilinçdışı süreçleri ele alıyor. Yani size bu çok severek evlendiğin adam veya kadın seni şuan neden rahatsız ediyor ve sen neden böyle birini seçtin bunu anlatıyor. Sonrasında kendisine evlilik terapisine gelen çiftler üzerinden tüm bu bilinçdışı süreçleri ve evlilik terapilerini nasıl ele aldığını ve çiftlerin değişim yolculuğuna nasıl çıktıklarına bölüm bölüm değiniyor. Kitabın en sonunda ise çiftler için uygulayabileceği adım adım uygulamalar sunuyor. Psikoloji okumayı seven insanlar bilirler ki yetişkin yaşantıları çocukluk yaşantılarını farklı formlarda sürdürmek ister. Yani bilinçdışı bir şekilde o ortamları kurmaya güdümleniriz. Farkındalık bir şekilde - kitaplar okuyarak vs.- edinilebiliyor ama çözüm nedir bu döngü nasıl kırılır bir çok insan bu noktaya gelip tıkanıyor. Farkındalıktan sonra çözüm bulmak istiyor sorunlara. Kitap bu ihtiyaca yanıt veriyor bence. Kitapta ikinci evliliği için evlilik terapisine gelen bir kadın, eğer bu problemleri burada çözmezsem üçüncü evliliğimi yapsam oraya da taşıyacağımı biliyorum, diyordu. Çözüm boşanmayla da olmayabiliyor bazı durumlarda yani. Kişinin değişimi iki şekilde gerçekleşir; travma, terapi derler. Bu anlamda terapiye gitme imkanı olmayan çiftler için faydalı bir değişim adına etkili bir adım attırabilir. Ben evli olmadığım için ve tekrarlama zorlantısı ile ilgili daha önce kitaplar okuduğum için çok akıcı bir şekilde hiç sıkılmadan okudum diyemeyeceğim ama evli çiftler için şans verilebilir bir kitap.
Hakettiğiniz Aşkı YaşayınHarville Hendrix · Sistem Yayıncılık · 2014110 okunma