Puan vermedi·252 syf.··Beğendi
···Okunma: 23 Aralık 2020 13:21 Merhaba sevgili okur
Nasıl hissediyorsun kendini?
"Ölüden daha ölü", "taş kesmiş", "anlatısız", "kadife gibi", "yabancı", "köpük", ya da "kendinle ve tüm evrenle uyum içinde" ? Öyleyse eyvah!
'Kendilik' gürültülü çağın kurmaca düzeninde bir yanılsamadan ibaret belki de..Bizi biz yapan kavramları düşününce bedenimiz, beynimiz, öznesi ve nesnesi olduğumuz eylemler, hikayemizin başrolü mistik olgularla desteklenirse ruhumuz ve sezgilerimiz akla geliyor. 'Kendilik algısı' üzerine felsefîk ya da anatomik anlamda çok söz edilebilir. Fakat kitapta kendilik ekseninde kurgudan kopmuş hatta beden algısını yitirmiş, tüm hikayesini unutmuş, yabancılaşmış ya da Dostoyevski gibi farklı bir uyum yakalamış alzheimer, otizm, şizofreni, epilepsi gibi durumları yaşayan insanlar özgün bir şekilde anlatılmış. Hastalarla röportajlar yapılarak hastalığın yaşattığı hisler dile gelmiş. Bir yandan da felsefeyle desteklenmiş belgesel tadında bir kitap olmuş.
Şimdi soruyorum: Kim olduğunu düşünmeyecek kadar meşgul bu çağda kurgudan kopmuş insanlar mı hasta yoksa kurguya herşeyiyle adapte insanlar mı sağlıklı?