·252 syf.····Okunma: 23 Aralık 2020 21:38 Matilda kitap okumayı 4 yaşında öğrenmiş, tam bir öğrenme meraklısı olan küçük bir kızdır. Anne babası ise televizyon bağımlısı,insanları kandırmakla para kazanan ilgisiz bir anne babadır. Matilda'nın ilginç yeteneklerini umursamaz hatta onun heveslerini ve yeteneklerini küçük görürler. Matilda da onları cezalandıracak oyunlar oynamaya başlar.
Kitap, Matilda' nın anne babasına oynadığı küçük ve eğlendirici oyunlarla başladı. İlk başlarını gülüp eğlenerek okudum. Tam bir çocuk kitabı olduğunu düşündüm. Çizimlerini çok beğendim.
Matilda' nın Bayan Honey gibi bir öğretmenle karşılaşması büyük bir şanstı. Çünkü öğretmenlik sadece bir şeyler öğretmek değil, bir çocuğun yüreğine dokunmaktı bana göre. Kitapta okul müdürü ise korkunç ve uç bir karakter olarak gözüme çarptı. Bir çocuk kitabı için bu kadar acımasız ve kötü bir karakter bana fazla geldi.
Kitabın sonuna doğru öğretmeni için yaptıkları ise hayalgücünü geliştirmek adına başarılıydı. Öğretmeniyle kurduğu arkadaşlık, çocukların öğretmenle bağ kurması açısından güzel bir örnekti.
Sadece (9-10 yaş üstü) çocukların değil, aynı zamanda yetişkinlerin de okuyabileceği sorgulatan ders veren cümlelerin yer aldığı güzel bir kitap.