2020 49. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2020 11:57
Selamlar, nasılsınız? Ben şahsen çok iyi olmanın doruklarında dolaşıyorum. ;) Sebebi de kesinlikle bu kitabı okumuş olmam. Kızımız Ecrin, hayran olduğu Limon Sahaf'ın kapısında beklerken Cemil Meriç Kozan'ın Gurur ve Önyargı'nın karakteri Darcy hakkında söylediği şeye katılmamaktadır. Bunu kibar bir dille ifade etmesine rağmen beyefendi fazla kibar(!) olduğu için onu dinlemez ve resmen kovar. Ecrin de buna sinirlenir ve ateş eden bir mektup yazar. Hikâyemiz ise tam burada başlar. Karakterlerin kavga etmesine sebep olan durumu çok sevdim. Elitizmi Bahar Candan'dan kurtarmış olmamız büyük şans. Kitap karakterinin duyguları için kavga etmek ne elit bir şeydir Yarabbi... Kitaba genel olarak bir nostalji havası hâkimdi. Nostaljik şeylere ölüp biten birisi olarak her açıdan gözlerimden kalpler fışkırıyordu. Nahiflik, zarafet ve nostalji katılarak yoğrulan hamur, Betül Güçlü'nün maharetli elleri sayesinde oldukça okunası bir hava bırakıyordu. Kendisi bir pastacı zaten, yoğurmaya yabancı değil. Kitapta genel olarak birbirlerine laf sokmalarını ve belirli bir süreç sonunda âşık olmalarını okuduğumuz için öyle aman aman bir evren beklememelisiniz. Çerezlik ve sıcacık bir hikâyeydi. Ve bu kitabı okuduktan sonra zihnimde ister istemez bir soru oluştu: "Ey, aşırı popüler Wattpad yazarları! Böyle kitap yazmak çok mu zor?" Aslında bu soru bir noktada "Zarif bir şeyler yazmak çok mu zor?" sorusunu da tam anlamıyla karşılıyor. Ne dersiniz? ;) Cemil Meriç Kozan karakterine birkaç haftalığına âşık olduğum gerçeğini de göz ardı edemeyeceğim. Ben biraz ayran gönüllüyüm, iki kibarlık, zariflik görsem âşık olabilirim ama Cemil Meriç Kozan acayip bir şeydi. Adamın sahafı da var, daha ne olsun? Yalnız bana erkek karakter övdüren hayat size neler yapmaz, bunu biraz sorgulayın derim. Çünkü ilk defa bu kadar sevgiyle bahsediyorum. Alıp okumanızı tavsiye ederim. Bu arada, burada Betül Güçlü'ye bir mesajım da var, Hanımefendi, böylesine güzel bir adam yazıp beni gerçeklikten uzaklaştırmaya ne hakkınız var? ;)
Sevgili Limon ÇiçeğiBetül Güçlü · Ren Kitap · 20202,317 okunma