2020 52. kitabı
Bu kitabı yoldan çevireceğim herkese “OKUYUN OKUYUN” diyecek kadar çok sevdim. Kitabın konusu basit gibi görünse de inanılmaz derecede güzel yazıldığı için sizde inanılmaz derecede aşık oluyorsunuz. Bu güzel kitap; aşk, arkadaşlık ve çokça mektup içeriyor. Henry ve Rachel çocukluk arkadaşlarıdır. Rachel, Henry için bir arkadaşın hissedeceğinden çok daha fazlasını hissediyor. Annesi ve erkek kardeşi ile şehirden taşınmadan önce Henry’e onu sevdiğini söyleyen bir mektup yazıyor. Ama mektup Henry’e hiçbir zaman ulaşmıyor. Henry ise 2. El kitap satan bir dükkânı işletiyor ailesi ile. Ama yeterli paraları olmadığı için satmayı düşünüyorlar. Henry satmak istemiyor çünkü onun tüm hayatı kitaplar… Kız arkadaşı Amy ise kitabın tartışmasız kötü-uyuz kız karakteri. Henry ile sürekli barışıp ayrılan biri. Yani canı ne zaman isterse Henry’e dönüyor ya da ayrılıyor. Henry ise aşık olduğunu sanan küçük bir panda ayısı. Henry ve Rachel arkadaşlarına mesafe koyduktan 3 sene sonra Rachel şehre geri dönüyor. Kardeşini kaybettiği için bir şekilde hayatına devam etmek istiyor. Her şeyin eskisi gibi olacağını umuyorlar ama öyle olmuyor. Aralarında ki ilişki hem karışık hem de düpedüz ortada. Okurken benimde sürekli kafam karıştı. Kitapta “Mektup Kütüphanesi” denilen bir yer var. Mektup kütüphanesinde insanlar kitapların arasına mektup koyup, istedikleri kişi ile mektuplaşabiliyorlar. İnanılmaz derecede harika bir şey. Oraya yazılan mektupları okumak ve ne kadar güzel yazıldıklarını görmek resmen kalbimi eritti diyebilirim. Sadece Henry ve Rachel değil, yan karakterlere bile aşık oluyorsunuz o kadar güzel bir kitap. Kitap aynı zamanda hem sizi güldürürken hem de ağlatabiliyor. Karakterlerin bakış açılarında okumak, onları daha iyi anlamanızı sağlıyor. Yaşadıkları zorlukları ve korktuğu şeyleri sonunda birbirlerine itiraf etmeleri çok güzel. 3 sene boyunca birbirlerini görmeyip, konuşmasalar bile yine de en yakın arkadaş olarak devam etmeleri kitapta anlatılan en güzel yerdi. Yazarın inanılmaz bir kalemi var. Kitapta bir boşluk bir olmamış yer aramaya çalıyorum ama yok. Vermeye çalışılan duygular enfes derecede bana ulaştı eminim ki okursanız size de ulaşacaktır. Türkçe baskısı henüz yok sanırım ama acilen çevrilmesi gerekiyor. Dili çok kolaydı. Şiddetle öneriyorum.
Words in Deep BlueCath Crowley · Yayıncı ‎Hodder Children's Books · 20182 okunma