·450 syf.····Okunma: 26 Aralık 2020 22:54 Lacivert serisi bir Türk yazarın kaleminden çıkan en iyi macera kitaplarından biri olarak görülüyor. Haliyle başlarken beklentim inanılmaz yüksekti. Bazı küçük eleştirilerim olsa da genel anlamda çok sevdim kitabı. İnanılmaz akıcı ve kurgusu sağlam bir kitaptı.
Beren kendisine resmen işkence eden abisinden kaçabilmek için yatay geçiş yapar, onun arabasını da çalarak İstanbul'a gider. Yanlışlıkla girdiği orman yolunda bir trafik kazası yapması ve çarptığı kişinin arabasını çalmasıyla bambaşka bir hayata girer. Birlik'in kendine ait teknolojisinin, ajanların, görevlerin ve tabii ki Lacivert'in Beren üzerindeki etkisi kesinlikle okunmaya değerdi.
Kitapta aksiyon hiç bitmiyordu bence en güzel yanı buydu. Sürekli olay olması kitaptan kopamamamı ve okumazken bile sürekli düşünmemi sağlıyordu. Haliyle çok da hızlı bitirdi. Şöyle kitabı durup düşündüğümde en sevdiğim kısımlar Mike'ın olduğu yerlerdi galiba. Enerjik, eğlenceli ama hafif sivri dilli mükemmel bir karakterdi bana kalırsa. Ama Beren'in sürekli ağlayan, pasif bir kız olması okuma zevkime biraz ket vurdu maalesef. Serinin kalan kitaplarında çok daha güçlü bir Beren okumak istiyorum. Umarım öyle olur. Son eleştirim de duygu geçiyleriyle ilgili olacak. Bazı duygusal olayların çok üstten geçildiğini düşünüyorum. Kimin ne hissettiğinden bile emin olamadan başka olaylara geçilmesini çok sevemedim ama devam kitaplarında bunun da aşılacağına inanıyorum.
Gerçekten akıcı, heyecanlı, olayların dur durak bilmediği bir macera kitabı okumak isterseniz bu kitabı kesinlikle öneririm.