2020 105. kitabı
Şahane Bir Ölüm - #kitapyorumu On yedi yaşında olan RJ her zaman istediğini elde etmiştir. O yüzden, yanlışlıkla bir Ölüm Meleği tarafından öldürüldüğünde, öteki taraftan birileri RJ’i diriltse iyi eder, yoksa işler karışacaktır. RJ ölümlü hayatına geri dönme isteğini dile getirir getirmez kendisini öteki tarafta dönen güç savaşlarında bir piyon olarak bulur. Ona sunulansa ya lobide kalıp asıl ölüm gününün gelmesini beklemek ya da hayatının dönüm noktalarını değiştirerek kendisini kurtarılmaya değer bir insan haline dönüştürmektir. RJ değişimi denemeye karar verir, sonuçta geleceğini değiştirmek ne kadar zor olabilir ki? -alıntı Herkese selam bugün sizlere birkaç gün önce bitirdiğim Şahane Bir Ölüm kitabından bahsedeceğim. Kitabı ilk çıktığından beri çok merak ediyordum. Konusu olsun kapağı olsun, baya ilgi çekiciydi. Yukarıya konusunu bıraktım ordan da anlayacağınız üzere kitap ölüm meleğinin bir yanlışlık yapması üzerine baş karakterimiz ölmemesi gereken yerde ölmesini anlatıyor. Biz de RJ'in yaşadıklarını ve nelerin onu beklediğini görüyoruz. Baştan söyleyeyim kitabı sevdim ben. Böyle bir konuyu mizahi yönden işlemek zor olsa gerek ama yazar bunu tatlı, hüzünlü bir dille çok iyi işlemiş. Bazı yerler trajikomik olsa da sonlara doğru üzüldüm değil. Dili ağır değil aksine bir günde rahat bitirebileceğiniz çerezlik bir dili var. Kafa dağıtmak isterseniz size önerebileceğim genç yetişkin türünde güzel bir kurgu. Kitaba puanım 4/5. Keyifli okumalar. Kitapta bazı yerler düşündürüyor demiştim. Bunu destekleyen bir bölüm vardı. Burda da bizim önemsiz gördüğümüz detayların bile hayatımızı ne denli etkilediğini görüyoruz -bir nevi kelebek etkisi diyebiliriz- Ve tabiki yaptığımız şeylerin sorumluluğunu kabul etmemiz gerektiğini... Kitabın sonu bekledigim gibi değil demiştim ama tabi böyle sonlar böyle kitaplara daha çok yakışıyor. Siz de merak ediyorsanız okuyabilirsiniz. ”Yaptığın her şeyin bir sonucu var. İyi, kötü, orta; daima ödenecek bedeller var. Soru şu: Kim ödüyor? Kimi zaman doğru seçimi yapmak, o sırada sana önemli gelen bazı şeyleri kaybetmek anlamına gelir.”
Şahane Bir ÖlümSarah J. Schmitt · Martı Yayınları · 2020133 okunma