···Okunma: 29 Aralık 2020 00:10 Selamlar İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler dizisi her bizlere yeni kitaplar sunuyor. Bir ara bütün klasikleri toplayayım demiştim ama yayınevinin hızına yetişmek pek mümkün olmadı. Geriye Bakış yayınevinin bastığı son kitaplardan. Daha önce Türkiye 'de başka bir yayınrvi tarafından basılmadı sanırım bu kitap. Okurken çok keyif aldığım bir kitaptı benim için. Uyku bozukluğu çeken ana karekterimiz 1887'de Boston' da hipnotik bir uykuya dalar ve mucizevi bir şekilde 2000 yılına kadar uyur. 2000 yılında uyandığında kendisini bambaşka bir dünyada bulur haliyle. Kendisi uyandığı zamanı ütopik bir dünya olarak nitelendirir. 1800 ler Boston'u tamamen kapitalizmin etkisindeyken 2000 li yıllar biraz daha sosyalizmin etkisinde biraz daha romantik bir dönem olsa gerek kahramanımız oldukça şaşırır by duruma. Kitap genel olarak ana karekter ile doktoru arasındaki sohbetler üzerinden ilerliyor. Doktor bugünü anlatırken, kahramanımız geçmişi anlatıyor. Epitim, müzik, tıp, sosyolaji, felsefe, kadın hakları... Pek çok konuda sohbet eden ikilinin sohbetlerinden bizde adeta zaman makinasında yolculuk eder gibi bugünle geçmişi karşılaştırma şansı yakalayabiliyoruz
Büyük bir keyifle okuduğum, sevdiğim Modern klasikler arasında yerini aldı bile