Shakespeare, Moliere
_İnsan nasıl canını kurtarmak için kaçarsa bir ayıdan, ben de öyle kaçıyorum karım olduğunu iddia eden o karıdan. Ben artık kendimin değilim. Ben bir eşeğim. Bir kadının kocasıyım. Üstümde hak iddia eden kadına aitim. Siz nasıl atınız üstünde hak iddia ediyorsanız o da benim üstümde öyle. Bir hayvana sahip çıkar gibi istiyor beni. Hani beni bir
_Hayat öylesine sürprizlerle doludur ki, sırtındaki küfeyi alır kiminden, elmasları yükler taş yerine. _Onların zırvalara inanmalarının sebebi, cahillikleri. _Sefil egolarının değer ölçüleriyle ölçüp, gerçeğe, güzele ve iyiye ağızlarından salyalar saçarak nutuk çekiyorlar. _Köle tiplerden oluşmuş hiçbir devlet yasayamaz. Köleden doğan yine köle
Reklam
Görmeyen Körler...
Bence biz kör olmadık, biz zaten kördük. Gördüğü halde görmeyen körler. Git gide azalacak görmem, gözlerim görse bile körlüğüm her gün biraz daha artacak çünkü beni gören kimse kalmayacak.
Bence biz kör olmadık, biz zaten kördük. Gören körler mi, Gözleri olduğu halde görmeyen körler.
Gören körler.
Bir kör tanıyıram, gözü körse de özü kör değil. Bazan gam odunda kavrulursa da, Aklına, hissine o, nankör değil. Geceli gündüzlü yazır, okuyur. Aklının gözüyle o görür, duyur. Ancak... biri de var... kör değilse de gözü görmeyir. Dostu göz önünde öldürülse de "görmedim" deyir... Yahşıya ortaktır, yamanı görmür, O saata bakır, zamanı görmür, Fikrini, hissini uçadan demez, Bazan gördüğünü görmek istemez. Gözleri görmeyen kör değil hele, Görmek istemeyen kördür, deyerdim. Böyle mugevvaya, böyle cahile Hayatın özü de kördür deyerdim.
Sayfa 344 - Bahtiyar Vahapzade İKİ KÖR
Peygamber Efendimiz bir gün gözleri görmeyen birine şunları söyler: “Körler cennete giremez”. Gözleri görmeyen şahıs bu cümleyi olduğu gibi karşılar ve buna çok üzülür. Bunu gören Efendimiz “Körler cennete giremez çünkü cennete girdiklerinde gözleri açılır.” diyerek cümlesini muhatabın deresine göre açar. Kur’an ayetidir: “Dünyada kör olan ahrette de kör olacak” Bunu biyolojik körlük olarak algılayamayız.